Banka Hesabını Kullandıran Gençler Hapse Girebilir!

Banka Hesabını Kullandıran Gençler Hapse Girebilir!

Mehmet Şimşek, gençlere kara para uyarısı yaptı. Banka hesaplarının suç amaçları için kullanılmasına dikkat çekerken, kullandıranların hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi. MASAK ve YÖK işbirliğiyle bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençleri kara para konusunda uyardı. Banka hesaplarını suç amaçlarına kullanmanın hapis cezasına yol açabileceğini belirtti. MASAK ve YÖK işbirliğiyle bilgilendirme çalışmaları planlanıyor. İşte detaylar...

"GENÇLER HAPİS CEZALARIYLA KARŞILAŞABİLİR"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençleri kara para aklayan veya terörü finanse eden kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Üniversite öğrencilerinin gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kullandırma faaliyetlerinin kara para aklayan suçluların amaçlarına hizmet edebileceğini vurgulayan Şimşek, bu tür faaliyetlerde bulunanların ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabileceklerini belirtti.

KİRALANAN HESAPLAR ÜZERİNDEN KARA PARA VE TERÖR FİNANSMANI

Bakan Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi adına yürütülen çalışmaları açıkladı. Özellikle üniversite öğrencilerinin hesap kullandırma faaliyetleri hakkında konuşan Şimşek, bu durumun kara para aklayanların izini kaybettirmek için kullanılabileceğine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine seslenerek şunları söyledi;

"Üniversite öğrencileri, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmasınlar. Gençler, bilerek ya da bilmeyerek geleceklerini karartmasınlar. Bu durum, kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilerin paranın izini kaybettirmek için yüksek miktarda para transferi gerçekleştirerek nihai amaçlarına ulaşmalarına sebep oluyor."

STAJ ÜCRETLERİ İÇİN AÇILAN HESAPLARA DİKKAT

Banka hesaplarını kullandırmaya teşvik edilen gençlerin ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabileceklerini belirten Şimşek, özellikle mesleki eğitimdeki öğrenciler için staj ücreti amacıyla açılan hesaplar için uyarıda bulundu. Bilinçsizce bu tür faaliyetlere karışan gençlerin sabıkalı duruma düşebileceklerini ve geleceklerini riske atabileceklerini vurguladı.

Mehmet Şimşek, mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücretleri için açılan hesaplara dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu; 

"Hesaplarını kullandıranlar, ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabilirler. Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli."

MASAK VE YÖK İŞBİRLİĞİYLE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI

Şimşek, gençleri bilinçlendirmek adına MASAK tarafından hazırlanan afişlerin YÖK aracılığıyla üniversitelere gönderildiğini açıkladı. Afişlerde, gençlere "Kara para aklayanlara araç olmayın" uyarısı yapıldı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de işbirliği yaparak ortaöğretim çağındaki gençlere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

"KAYIT DIŞI İŞLEMLERE KARŞI SIKI TAKİPÇİ OLACAĞIZ"

Şimşek, kara para ile mücadele ve vergi kayıp/kaçağının önlenmesinin devletin ekonomik sağlığı açısından önemine vurgu yaparak, kayıt dışı işlemlere karşı sıkı takipçi olacaklarını belirtti.

Üniversitelileri bu konuda bilinçlendirmek adına MASAK ve YÖK ile çalıştıklarını anlatan Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı;

"Bu afişlerde öğrencilere 'Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın.' uyarısı yapıldı. Benzer işbirliği Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de gerçekleştirildi. MASAK tarafından hazırlanan afişler, gerek Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait ve gerekse özel yurtlarda asılması amacıyla Bakanlığına gönderildi. ​​​​YÖK'ün ardından ortaöğretim çağındaki gençlerin bilgilendirilmesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile de ortak çalışma başlatıyoruz.

Kara parayla mücadele, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi açısından da önem taşıyor. Devleti gelir kaybına uğratacak her türlü kayıt dışı işlemin yakından takipçisi olacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler