Antalya ve Yurt Genelinde Havalar Nasıl? Hafta Sonu Yağış Bekleniyor Mu?

Antalya ve Yurt Genelinde Havalar Nasıl? Hafta Sonu Yağış Bekleniyor Mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. Hafta sonu dışarı çıkmak isteyen vatandaşlar için hava tahminlerinde beklenmedik değişiklikler var. İşte Antalya ve yurt genelinde beklenen hava tahminleri…

11 Mayıs Cumartesi ve 12 Mayıs Pazar günü hava tahminlerinde değişkilik var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yurt genelinde havalar 4 ile 6 derece arasında düşüş gösterecek.

Mevsim normalinin altında seyredecek olan sıcaklıklarla beraber sadece hırkan’ta yağmur beklenmiyor. Yurdun geri kalanı için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

ekran-resmi-2024-05-11-13-11-01.png

29 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Hafta sonunda 29 il için MGM, sarı kod uyarısı yayınladı. MGM; İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Adana, Antalya, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kayseri, Kırklareli, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Karaman ve Yalova illerindeki vatandaşları uyardı.

ekran-resmi-2024-05-11-13-13-00.png

ANTALYA VE ÇEVRELERİ İÇİN YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Yurt genelinde beklenen yağışların yoğunluğu Akdeniz ve Karadeniz’de olacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Antalya ve çevre bölgesi ile Karadeniz’in belli kısımlarında yağış bekleniyor.

MGM’DEN ANTALYA UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Mayıs Cumartesi ilk saatlerden itibaren Antalya çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, doğusunda yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler