Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolcuğu Gerçekleşti: Uçuş, Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolcuğu Gerçekleşti: Uçuş, Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Türkiye’nin tarihi uzay yolculuğu gece saatlerinde gerçekleşti. O anlar birçok yerde canlı şekilde yayınlandı. Alper Gezeravcı ve diğer 3 mürettebat uzay yolculuğuna TSİ 00,49’da başladı. O anlar dış basında da geniş yer buldu.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı yolculuğuna başladı. AX-3 misyonuyla Dragon uzay aracı Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. Uzay aracını ateşleyen Falcon 9 roketi, dünyaya başarılı şekilde geri indi.

Uzay aracının, yolculuğu 36 saat sürecek. Yaklaşık 3 gün sonra 20 Ocak Cumartesi günü saat 13.15’te uzay istasyonuna yerleşecek.

ekran-resmi-2024-01-19-10-32-00.png

ALPER GEZERAVCI’NIN YOLCULUĞU DIŞ BASINDA

Türkiye’nin ilk astronotu olan Gezeravcı’nın uzay yolculuğu dünyada da geniş yankı buldu. Birçok gazete ve televizyon o anları anlattı. İşte basında yer alanlar;

Alman DW “Türkiye'nin ilk astronotu özel uçuşla ISS'ye gitti. Alper Gezeravcı, uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı oldu.”

CNN, “çığır açıcı bir görev. SpaceX roketi Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı. Gemide, aralarında Türkiye'den uzaya giden ilk kişinin de bulunduğu bir grup Avrupalı astronot bulunuyor.”

İngiliz Daily Mail, “Türkiye'nin ilk astronotu da dahil olmak üzere tamamı Avrupalı. Bir mürettebat, Perşembe günü SpaceX roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) başarıyla yolculuğa çıktı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler