AB'den Türkiye'deki Suriyelilere 1 Milyar Euro Destek Taahhüdü

AB'den Türkiye'deki Suriyelilere 1 Milyar Euro Destek Taahhüdü

AB, Türkiye'deki Suriyeliler ve ev sahibi topluluklara 1 milyar euro destek taahhüdünde bulundu. Brüksel Konferansı'nda açıklanan bu yardım, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak ve uzun vadeli mali paketlerin bir parçası olacak.

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyeliler ve ev sahibi topluluklara yönelik önemli bir destek taahhüdünde bulundu. AB Komisyonu, bu kapsamda 1 milyar euro değerinde yardım sağlayacaklarını açıkladı.

BRÜKSEL KONFERANSI'NDA SURİYELİLER İÇİN 2,12 MİLYAR EURO DESTEK KARARI

AB Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Suriye ve bölgenin geleceğinin desteklenmesi" konulu 8. Brüksel Konferansı'nın sonuçlarına yer verildi. AB, 2024 ve 2025 yılları için toplamda 2,12 milyar euro destek taahhüdünde bulundu. Bu yardım, Suriye içindeki ve komşu ülkelerdeki Suriyelilere, özellikle Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'taki ev sahibi topluluklara yönelik olacak.

TÜRKİYE'YE 2024 VE 2025 YILLARINDA TOPLAM 1 MİLYAR EURO VERİLECEK

Açıklamada, AB'nin 2023 yılında düzenlenen 7. Brüksel Konferansı'nda, Suriyeli mültecilere ve komşu ülkelerdeki savunmasız topluluklara yönelik verdiği taahhütleri teyit ettiği belirtildi. AB, 2024 yılı için 560 milyon euro, 2025 yılı için ise ilave 560 milyon euro destek sağlayacağını açıkladı. Türkiye'deki Suriyeli mülteciler ve hassas durumdaki ev sahibi topluluklar için ise Türkiye'ye 1 milyar euro destek taahhüddünde bulunuldu.

SURİYELİLER İÇİN ALINAN DESTEK TAAHHÜTLERİ 2027'YE KADAR SÜRECEK

AB, 2025 yılı için belirlenen taahhütlerin, 2027 yılına kadar sürecek mali paketin bir parçası olduğunu vurguladı. Bölgedeki Suriyelilere yönelik destek paketinin uzun vadeli yardımları kapsayacağı belirtildi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN 'SİYASİ ÇÖZÜM' VURGUSU YAPILDI

Konferansta, AB yönetimi ve üye ülkeler, Suriye'nin komşu ülkeleri, diğer ortak ülkeler ve bağışçılar ile Birleşmiş Milletler (BM) dahil uluslararası kuruluşların temsilcileri bir araya geldi. Suriye'de BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda müzakerelere dayalı bir siyasi çözüme ulaşılmasının acil önemi vurgulandı.

SURİYELİLERE DESTEK AMACIYLA 7,5 MİLYAR EURO HİBE VE KREDİ

AB Komisyonu'nun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, konferansın sonunda yaptığı açıklamada toplam 7,5 milyar euro hibe ve kredi taahhüt edildiğini duyurdu. Bu destek paketinin, Suriyeli mülteciler ve ev sahibi toplulukların ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler