AB'den Şok Karar! Hamas Terör Örgütü İlan Edildi

AB'den Şok Karar! Hamas Terör Örgütü İlan Edildi

Dünya İsrail Filistin gerilimine gözlerini çevirdi. İsrail Gazze'yi bombalarken, Filistin Aşkelon'a üst üste füze, havan ve roket saldırısı girişiminde bulundu. AB, Filistin'e yardımlarını neden askıya aldı? İşte haberin detayları...

Dünya,7 Ekim Cumartesi günü Hamas örgütünün İsrail'e yaptığı büyük çaplı girişimi konuşuyor İsrail- Filistin geriliminde 4. gün geride kaldı. Taraflar arasında sıcak çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. İsrail Gazze'yi art arda bombalayıp Filistin ve çevresini abluka altına alırken Filistin'de Hamas askeri örgütü bugün saat tam 17.00'de İsrail'e büyük çaplı bir hava saldırısında bulunacağını sivil vatandaşların saat 17.00'ye kadar bulundukları alanları terk etmeleri hususunda oldukça kritik bir açıklama gelmişti.

Dünya saat 17.00'yi bekledi. Tam 17.00'de ise olası bir can kaybında sorumluluk kabul etmeyeceklerini dile getiren Hamas askeri örgüt peş peşe füze, havan ve roket saldırısında bulundu. Özellikle Aşkelon'u hedef alan Filistin'in Hamas askeri örgütüne bir darbe de Avrupa Birliği'nden geldi. Bilindiği üzere Avrupa Birliği, İsrail-Filistin olayları başladığı anda öncelikli olarak  Filistin'i ve Hamas askeri örgütünü sorumlu tuttu.

Avrupa Birliği skandal bir karara imza atarak Filistin'e yapılan yardımları askıya aldığını duyurdu. Avrupa Birliği'nden bir skandal hareket daha geldi. Avrupa Birliği Filistin askeri örgütü olan Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini dile getirdi.

TÜRKİYE TARAFLARIN UZLAŞMASINI İSTİYOR 

Dünya, İsrail- Filistin geriliminde adeta nefeslerini tuttu. Bilindiği üzere 7 Ekim sabahında Filistin askeri terör örgütü ile birlikte İsrail'e büyük çaplı sızma girişiminde bulunmuştu. Hamas askeri örgütün bu sızma girişimi sonucunda 1000'den fazla İsrailli vatandaş ve asker öldü. Bunun yanı sıra Hamas askeri örgütü 100'den fazla İsrailli'yi esir tutuyor.

Taraftar arasında çatışmalar meydana gelirken ülkelerde hangi ülkeden yana olduklarını dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tarafların uzmanlaşması hususunda ciddi adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan açıklamasında: ''Gazze, iki gündür çok ağır bombardımana maruz kalıyor. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz. Türkiye çatışmaların bir an önce durması ve gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapacaktır. Gazze halkının yaşadığı trajedinin hafifletilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması noktasında da çalışmalarımız sürüyor. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

FRANSA'DAN SKANDAL HAREKET! FİLİSTİN'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE İZİN VERİLMEDİ 

İsrail- Filistin gerilim hattında oldukça sıcak çatışmalar meydana geliyor. Filistin ve çevresi İsrail tarafından abluka altına alınmaya çalışırken Filistin ise hava harekatı ile İsrail'in pek çok noktasında adeta taş üstünde taş bırakmıyor. Bu noktada ülkelerin savaş esnasında hangi ülkeden yana taraf olduğu da oldukça fazla merak ediliyordu. Fransa'dan skandal bir hareket geldi. Fransa'nın Lyon kentinde Filistin'e destek yürüyüşlerinin yapılmasının yasaklandığı ifade edildi.

İSPANYA, FİLİSTİN'E YAPILAN YARDIMLARIN DURDURULMAMASINI İSTEDİ 

İsrail- Filistin geriliminde savaşın başlamasının hemen ardından Avrupa Birliği acil olarak toplantı yapma kararı almıştı. Avrupa Birliği toplantı kararlarında Filistin'e yapılan desteklerin kesilmesi hususunda adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bu konuda İspanya, Filistin'e yapılan yardımların askıya alınmasını istemediğini dile getirdi. İspanya halkın Hamas askeri örgütü ile aynı kefeye konulmaması gerektiğini, bu savaşın durdurulmadığı sürece diğer ülkelere de sıçrayabileceğini,insani yardımların devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

AVUSTURYA'DAN FLAŞ HAREKET! FİLİSTİN'E YARDIMLARINI DURDURDU 

İsrail- Filistin geriliminde 4. günü de geride bırakmak üzereyiz. Savaş bütün hatları ile ilerlemeye devam ediyor. İsrail olası bir kara harekatı için bütün askeri ordularını hazırlıyor. Öte yandan ülkelerin tarafları da Avrupa Birliği'nde belli olmaya başladı. Belçika ve İspanya Filistin'e insani yardımların durdurulmasını istemiyor iken Avusturya flaş bir karara imza atarak Filistin'e yönelik yardımları durdurduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler