Karabük Üniversitesi'nde Yabancı Öğrencilere 'Sağlık Raporu' Şartı

Karabük Üniversitesi'nde Yabancı Öğrencilere 'Sağlık Raporu' Şartı

Son günlerde Karabük Üniversitesi ile ilgili HIV, HPV virüslerinde artış yaşandığı iddiası gündemdeydi. Şimdi ise yabancı öğrenciler için 'Sağlık Raporu' şartı geldi. İşte detaylar...

Karabük Üniversitesi'nde, öğrencilere ait olduğu iddia edilen bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda Türk öğrencilerin, Karabük'te öğrenim gören Afrika uyruklu öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV virüslerine yakalandığıyla ilgili birçok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımların ardından, üniversite yönetimi harekete geçerek tüm yabancı uyruklu öğrencilere "Sağlık Kurulu Raporu" alma zorunluluğu getirdiğini açıkladı.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Hürriyet'in haberine göre Karabük Üniversitesi,

"Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024’te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık. ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olan öğrencilerle üniversite tarafından yapılan sınavda başarı gösteren yabancı uyruklu öğrencileri alıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler