Haluk Levent, Yaptığı Gazze Konuşmasıyla Birleşmiş Milletler Toplantısına Damga Vurdu

Haluk Levent, Yaptığı Gazze Konuşmasıyla Birleşmiş Milletler Toplantısına Damga Vurdu

Haluk Levent'in Birleşmiş Milletler'de yaptığı etkileyici Gazze konuşması, geniş yankı uyandırdı. İşte o konuşmadan detaylar...

CNN Türk'ün Gece Görüşü programında Hande Fırat, yaşananların perde arkasını Haluk Levent'e sordu. Levent'in BM'deki konuşması BM toplantısına damga vurdu. İşte toplantıya dair detaylar...

GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMINA DİKKAT ÇEKTİ 

AHBAP Derneği'nin kurucusu ve tanınmış şarkıcı Haluk Levent, Birleşmiş Milletler'de düzenlenen toplantıda Gazze'deki trajediyi cesaretle anlattı. CNN Türk'ün Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, olaylarla ilgili Haluk Levent'e sordu. Levent'in BM'deki konuşması, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti ve büyük yankı uyandırdı. Fırat'ın Levent'e yönelik soruları, olayın detaylarına inilmesini sağladı ve izleyicileri konu hakkında aydınlattı.

Ahbap adlı insani yardım kuruluşunun başkanı ve ünlü müzisyen Haluk Levent, Nairobi'de düzenlenen 2024 Sivil Toplum Konferansı'nda dikkat çekici bir konuşma yaptı. BM toplantısına dünya genelinden birçok sivil toplum kuruluşu ve üst düzey hükümet temsilcileri katıldı. Levent'in sözleri ise katılımcılar arasında büyük ilgi ve uyandırdı. Konferans, küresel düzeyde önemli meselelerin ele alındığı ve çözüm yollarının tartışıldığı bir platform sundu.

"GAZZE'YE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRMAYA ÇALIŞTIK FAKAT BİRÇOK ENGELLE KARŞILAŞTIK"

Haluk Levent,'in de katıldığı Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen 2024 Sivil Toplum Konferansı, çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşu ve üst düzey hükümet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Ahbap adlı insani yardım kuruluşunun başkanı ve tanınmış müzisyeni Haluk Levent de konuşmacı olarak katıldı. Levent'in konuşması, katılımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı ve etkinlik, küresel düzeyde önemli konuların ele alındığı bir platform sağladı.

Haluk Levent yaptığı konuşmada “Size güzel ülkem Türkiye’den selamlar getirdim. Bugün, burada sadece bir rock sanatçısı olarak değil, aynı zamanda yardım kuruluşu Ahbap’ın kurucu başkanı olarak aranızda bulunuyorum. Buraya sizinle bazı projelerimizi paylaşmak ve bazı teklifler sunmak üzere geldim fakat bu sabah, Gazze’de 600 binden fazla çocuğun büyük bir tehdit altında olduğu haberiyle uyandım. Biz, Ahbap kuruluşu olarak Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya çalıştık fakat birçok engelle karşılaştık. Ayrıca, bildiğiniz üzere orada yüzden fazla BM çalışanı hayatını kaybetti."

"ON BİNDEN FAZLA ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLMESİNİ NASIL HAKLI GÖSTEREBİLİRSİNİZ?"

Sözlerine devam eden Levent, "Burada ayrıca Başbakan Netanyahu’ya bir soru yöneltmek istiyorum. On binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz? Bu nedenle İsrail hükümetini acımasız eylemleri ve ortaya çıkarılan insani kriz nedeniyle kınıyorum. Ayrıca Gazze’deki savaşı protesto eden ABD ve Fransa’daki öğrenciler ile savaş karşıtı Yahudi toplumuna desteğimi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler