Bakan Işıkhan Açıkladı: 700 Bin Kamu İşçisine Ek Zam

Bakan Işıkhan Açıkladı: 700 Bin Kamu İşçisine Ek Zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TÜHİS arasında imzalanan protokolle 700 bin kamu işçisi, yüzde 32,57 oranında ek zam alacak. Protokol, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihlerini 2025'e kadar eşitleme amacını taşıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda yapılan görüşmelerin ardından, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" ile 700 bin kamu işçisi ek zam alacak. Bakan Vedat Işıkhan, protokolü imzalarken, "İşçilerimiz için enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık" dedi. İşte detaylar...

YENİ PROTOKOL KAMU İŞÇİLERİNE EK ZAM SAĞLIYOR

2023-2024 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne ek olarak imzalanan bu protokol, takvim farklılıkları nedeniyle ortaya çıkan eşitsizlikleri gidermeyi amaçlıyor. Bakan Vedat Işıkhan, bu ek protokolle kamu işçilerinin Ocak 2024'te yapılan artıştan yararlanmalarını sağladıklarını ve toplu sözleşme süreleri içinde eşitliği temin ettiklerini belirtti.

YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ

Bakan Işıkhan, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihlerinin 1 Ocak 2025'te başlatılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı. Bu adımın, gelecek dönem toplu iş sözleşmelerinde farklılıkları önlemek amacı taşıdığını vurgulayan Işıkhan, protokolün kamu işçileri için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Kamu işçisine yapılan ek zam protokolü Bakan Işıkhan tarafından sosyal medya hesabından da duyuruldu.

Bakan Işıkhan, kamu işçisine ek zam protokolünü X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Işıkhan şu ifadeleri kullandı;

"Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık"

“Toplu iş sözleşmelerinde yürürlük sürelerinin farklı aylarda başlaması ile enflasyondan kaynaklanan ücret zamlarının ortaya çıkardığı durumu gidermek amacıyla TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan ve TÜHİS Genel Sekreteri Sayın Adnan Çiçek ile bir araya geldik. Kamu işçilerimiz için eşitlik sağlamak adına; enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler