2,5 Milyar Liralık Vurgun: Holding Sahibi ve 27 Kişi Tutuklandı!

2,5 Milyar Liralık Vurgun: Holding Sahibi ve 27 Kişi Tutuklandı!

İzmir'de holding sahibi Sedat Ocakcı ve 27 kişi, yüksek kar vaadiyle suçlanarak tutuklandı. Ocakcı'nın yeğeni Dubai'ye kaçtı, 2,5 milyar lira kayboldu. Şüphelilerin toplamda 5 milyar 123 milyon TL topladığı iddia ediliyor.

İzmir'de holding sahibi Sedat Ocakcı ve 27 kişi yüksek kar vaadiyle suçlanarak tutuklandı. Ocakcı'nın yeğeni Dubai'ye kaçtı, 2,5 milyar lira kayboldu. Şüphelilerin toplamda 5 milyar 123 milyon TL topladığı iddia ediliyor. Tutuklananlar arasında emekli bir Tuğgeneral de bulunuyor. İşte detaylar...

İZMİR'DE YÜKSEK KAR VAADİYLE 5 MİLYAR TL TOPLAYAN 27 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir'de, yüksek kar vaadiyle suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan holding sahibi Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı ile birlikte toplamda 27 kişi tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, holdingin sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni olan siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçınca başladı. İddialara göre, şüpheliler toplamda 3 bin 100 kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL topladı.

SORUŞTURMA, SEDAT OCAKCI'NIN YEĞENİNİN DUBAİ'YE KAÇMASIYLA BAŞLADI

Ocakcı Holding'in sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni Salih Han'ın Dubai'ye kaçmasıyla başlayan soruşturma, yüksek kar vaadiyle dolandırıldıklarını iddia eden mağdurların polise başvurmasıyla hız kazandı. İddialara göre, şüpheliler, kripto piyasalarında yatırım yaparak kar elde edeceklerini vaat etmişlerdi.

sedat-ocakci.jpg

"HER ZAMAN KAZANDIĞIM BİR YAZILIM SİSTEMİM VAR" DİYEREK İKNA ETTİ

Sedat Ocakcı'nın, borsa ve kripto para işlerinde başarı vaadiyle yatırımcıları ikna ettiği belirtiliyor. Şüphelilerin, "Her zaman kazandığım bir yazılım sistemim var" diyerek yatırımcıları etkilediği ve en az yüzde 17 kar vaadiyle yatırımcıları cezbettiği kaydediliyor.

EŞ ZAMANLI OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 30 KİŞİDEN 27'Sİ TUTUKLANDI

İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Sedat Ocakcı, eşi Seçilay Ocakcı ve holding bünyesindeki bir şirketin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan da dahil olmak üzere toplamda 30 kişiye yönelik gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyon sonucunda 27 kişi tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLULAR ARASINDA EMEKLİ TUĞGENERAL DE BULUNUYOR

Holding sahibi Sedat Ocakcı'nın emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ı da şüpheliler arasında yer alması dikkat çekiyor. Alkan'ın, geçmişte Sedat Ocakcı'nın komutanı olduğu biliniyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, şüphelilerin belirtilen faaliyetler için ayrılan alanda herhangi bir işlem yapılmadığı tespit edildi.

SEDAT OCAKCI: "HERKES PARASINI ALACAK"

Polis işlemleri tamamlanan şüphelilerden tutuklananlar, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevkleri sırasında bir gazetecinin "Paralar nerede?" diye sorusuna Sedat Ocakcı, "Herkes parasını alacak" yanıtını verdi.  Sedat Ocakcı'nın ifadesinde işlerinin yasal olduğunu savunduğu, eşinin ise şirket faaliyetleriyle ilgili bilgisinin olmadığını ifade ettiği belirtildi. Tutuklanan 27 şüphelinin adli süreçleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler