Yoncalı Barajı'nda Mühendisler Son Teknolojiyi Kullanıyor

Yoncalı Barajı'nda Mühendisler Son Teknolojiyi Kullanıyor

Türkiye, dev projelerine devam ediyor. Ülkenin dört bir tarafından baraj projeleri sürüyor. Son olarak yapımı devam eden Yoncalı Barajı'nda üstün teknoloji kullanılıyor.

Malatya'nın Arguvan ilçesinde yapımına devam edilen Yoncalı Barajı'nda Türk mühendisler en son teknolojiyi kullanıyor. Yoğun şekilde devam eden baraj çalışmalarında kullanım 2024 yılında olacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, baraj yapımını yerinde inceledi. Proje hakkında konuşan Yumaklı önemli açıklamalarda bulundu.

2024 YILINDA FAALİYETE BAŞLAYACAK

Kahramanmaraş merkezli depremde Yoncalı Barajı etkilenmedi. Depreme dayanabilen barajın inşasına devam ediliyor. Öten yandan Türk mühendislerinin büyük çabasıyla baraj en son teknoloji ile donatılıyor.

Yoncalı Barajını incelemeye giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çalışmaların devam ettiğin bildirdi. Yumaklı sonrasında basına şu açıklamalarda bulundu;

Deprem esnasında herhangi bir hasar görmedi, yapım teknolojisi itibarıyla bu barajın başka bir özelliği de yaklaşık 9 kilometrenin üzerinde bir tünelle 175 bin dekarlık bir alanın sulanmasıyla alakalı. Şu anda halihazırda devam eden bir inşaat süreci var. Yaklaşık yüzde 75'i tamamlanmış durumda.

Geri kalan yüzde 25'i de en kısa zamanda bitecek. Yaklaşık bu da 4,5-5 aylık bir süre alacak, daha sonra da sulama kanallarının yapımıyla ilgili sürece geçilecek. Netice itibarıyla sulama kanallarının bitmesi sonrasında bu bölge için artık çok daha farklı ürün çeşitlerinin, daha verimli üretimin gerçekleşmesi sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler