Vergi Uzmanı'ndan Akaryakıt Uyarısı: Bu Sefer Can Yakabilir

Vergi Uzmanı'ndan Akaryakıt Uyarısı: Bu Sefer Can Yakabilir

2024 yılına sayılı günler kala, vatandaşlar alacağı maaştan çok, zammı konuşuyor. Çalışan ve emekli kesim maaşlarda iyileşme beklese de birçok kaleme de aynı oradan zam geleceğini biliyor. Vergi Uzmanı ise, kallavi zamlar için uyardı!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, FOX TV’nin sabah programına konuk oldu. Uzman isim, vergi konusunda vatandaşları uyararak artışlara hazır olmaları gerektiğini belirtti. 1 Ocak 2024 yılı itibarıyla birçok kaleme zam geleceğinin altını çizdi.

Uzman isimi Ozan Bingöl, enflasyondaki artışa dikkat çekerek artışların ne kadar olabileceğini tahmin etti. Özellikle de akaryakıt fiyatları öne çıkaran Vergi Uzmanı, kallavi zam beklediğini duyurdu.

YENİ YILLA BERABER ZAMLAR PEŞ PEŞE GELEBİLİR

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, enflasyonun sıfır bile olduğu tabloda en az yüzde 25 oranında zam görülür. Enflasyonun tavan yaptığı bir noktada pek çok kalemin zam göreceğinin kaçınılmaz olduğunu aktardı. FOX TV’ye yaptığı konuşmada şunları söyledi;

1 Ocak 2024 itibarıyla yüzde 58,46 olan yeniden değerleme oranıyla vergi, harç ve cezalara bir zam gelecek. Bunun dışında Temmuz ayında yapılan değişiklikle beraber alkol ve tütün rünlerinde 6 ayda bir Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında değişiklik yapılırken, buna akaryakıtta eklendi. Yani 3 Ocak 2024 sabahına uyandığımızda alkol, tütün ve akaryakıt ürünlerinde 6 aydan bir uygulanan artışla karşı karşıya kalacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler