Türkiye’nin En Çok Kazanan Şirketleri

Türkiye’nin En Çok Kazanan Şirketleri

Genel olarak ülkemizde çok fazla şirketin olduğunu biliyoruz. Gerek Türkiye’nin coğrafi konumu gerekse ham madde çeşitliliğinin fazla olmasından kaynaklı iş imkanlarının çok olduğu ülkemiz bir çok şirketi de bünyesinde barındırmaktadır.

Genel olarak ülkemizde çok fazla şirketin olduğunu biliyoruz. Gerek Türkiye’nin coğrafi konumu gerekse ham madde çeşitliliğinin fazla olmasından kaynaklı iş imkanlarının çok olduğu ülkemiz bir çok şirketi de bünyesinde barındırmaktadır.

Ülkemizin gelişmekte olan bir ülke olması da bu şirketlerin sayısının artmasına olanak sağlamıştır. Ülkemizde şirketlerin çok olması haliyle Türkiye’nin En Çok Kazanan Şirketleri hangileridir sorusunu da akıllara getirmektedir. Bu şirketler listelenirken resmi kayıtlardaki kâr ve ciro oranlarına göre listelenmiştir.

Ülkemizde Şirketlerin Kazanç Durumları

  • TÜPRAŞ Türkiye petrol rafinerileri 1983 de kurulmuştur ama 2006 yılında Koç holdinge devredilmiştir. Günümüzde hisseleri halka açıktır.
  • TÜRK HAVA YOLLARI Türkiye’de faaliyet gösteren 6 hava şirketinden daha büyük olan THY 3 ortaklı bir oluşumdur. Bu ortaklar Türkiye Varlık Fonu, Halka açık olan kısım, Hazine ve Maliye Bakanlığıdır
  • PETROL OFİSİ Vitol groupa ait olan bir petrol ve türevleri satan bir şirkettir. 18 şubat 1941 tarihinde başkentte kurulmuştur.
  • OPET PETROLCÜLÜK Türkiye’de petrol ve türevleri üzerine satış yapan bir şirkettir. 1992 yılında Fikret ÖZTÜRK, Nurten ÖZTÜRK ve Rahmi KOÇ tarafından kurulmuştur. Günümüzde sahibi Koç Holding tir BİM Birleşik mağazalar zinciri olarak olduğumuz BİM Türkiye üzerinde 11.065 marketiyle Türkiye ekonomisinde geniş yer kaplamaktadır. 1995 yılında 21 mağaza ile ülkemize giriş yapmıştır.
  • SHEEL PETROL 1923 tarihinden bu yana Türk halkına petrol ve türevleri olarak hizmet eden Shell petrol İngiltere ve Hollandalı hisseli bir petrol ofisidir.
  • FORD OTOSAN 1959 yılında Vehbi Koç tarafından piyasaya sürülmüştür. Hisseleri halka açık bir şirkettir.
  • AHLATÇI KUYUMCULUK 1984 yılından beri gelen bir kuyumculuk şirketidir. Altın ve mücevheratın toptancısı konumundadır.
  • ARÇELİK 1955 yılında Vehbi KOÇ ve Lütfi DORUK un  temellerini attığı bir şirkettir . Dünya çapında tanınan bir beyaz eşya tedarikçisidir.
  • RÖNESANS İNŞAAT Erman ILICAK tarafından 1994 yılında faaliyete geçirilmiş bir kuruluştur. İnşaat alanında ve bu alanın dışında bir dizi çalışmalar yapan bir şirkettir.   Böylelikle Türkiye’de en çok kazanan ilk 10 şirketi ve haklarında ufak bilgiler öğrenmiş olduk 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler