TÜİK'in Enflasyonuna Karşı ENAG, Rakamları Açıkladı

TÜİK'in Enflasyonuna Karşı ENAG, Rakamları Açıkladı

Dün sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerini paylaşmıştı. Aralık ayına ilişkin yıllık enflasyon belli oldu. TÜİK’in açıkladığı rakamların ardından ENAG’ın verileri de dikkat çekti. İşte ENAG’ın enflasyon rakamı…

TÜİK, TÜFE’deki değişim 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %2,93, bir önceki yılın Aralık ayına göre %64,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,77 ve on iki aylık ortalamalara göre %53,86 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %40,39 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %93,24 ile lokanta ve oteller oldu.

ENAG’IN ENFLASYON RAKAMLARI

Enflasyon Araştırma Grubu olarak da bilinen ENAG, yıllık ve aylık verileri paylaştı. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi Aralık 2023 dönemi (30.11.2023-31.12.2023) günlük fiyat değişimlerinden elde edilen aylık bazda %4,12 arttı.

Yıllık açıklanan enflasyonda ise üç haneli yükseliş halen dikkat çekti. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Tüketici Fiyat Endeksi, E-TÜFE'deki 12 aylık artış oranı %127.21 olarak açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler