Piyasaların Beklediği Fed Tutanakları Paylaşıldı: İşte Detaylar…

Piyasaların Beklediği Fed Tutanakları Paylaşıldı: İşte Detaylar…

Piyasa gözlemcileri yaklaşan faiz indirimleri olasılığına odaklandı. Yeni belgeler 2024'te faiz oranlarını düşürmek için hızlı olmayan bazı Federal Rezerv yetkilileri arasında belirsizliği gösteriyor. İşte toplantının detayları…

Toplantı notlarında, 12-13 Aralık tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi'nin toplantı tutanakları, toplantı katılımcılarının "neredeyse tümünün" federal fon oranının 2024'te daha düşük olacağına inandığını gösterdi. Ancak, yüksek bir belirsizlik olduğu belirtildi.

Bazı üyeler, enflasyonu Federal Rezerv'in hedef oranı olan %2'ye indirmek için oranları daha yüksek tutmanın, hatta tekrar yükseltmenin gerekli olabileceğine inanıyor.

FED TUTANAKLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Federal Rezerv, Aralık toplantısı sırasında faiz oranlarını mevcut %5,25 ila %5,5 seviyesinde tuttuktan sonra, Başkan Jerome Powell, merkez bankasının 2024'te faizleri düşürebileceğinin sinyalini verdi.

Enflasyon 2022'nin en yüksek seviyelerinden düştü ve Fed'in faiz artışlarının istenen etkiyi yarattığını gösteriyor. Ancak yine de Fed'in hedefinin üzerinde yüzde 2,6 bölgesinde seyrediyor.

Toplantıda, "Sunulan projeksiyonlarda, neredeyse tüm katılımcılar, enflasyon görünümlerindeki gelişmeleri yansıtarak, temel projeksiyonlarının, federal fon oranı için daha düşük bir hedef aralığın 2024'ün sonuna kadar uygun olacağını ima ettiğini belirtti" mesajı verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler