TÜİK Açıkladı: İthalat Rakamlarında Düşüş Var

TÜİK Açıkladı: İthalat Rakamlarında Düşüş Var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dış ticaret rakamlarını paylaştı. Piyasalar için olumlu bir gelişme yaşanan istatistiklerde iyileşme görüldü. TÜİK ile bakanlığın paylaştığı rakamlarda öne çıkanlar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2024 yılı Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,3 azalarak 19 milyar 49 milyon dolar, ithalat %4,4 azalarak 24 milyar 920 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TÜİK AÇIKLADI: İTHALAT RAKAMLARINDA DÜŞÜŞ VAR

Ocak-Haziran döneminde ihracat %2,6 arttı, ithalat %8,4 azaldı. Genel ticaret sistemine göre ihracat 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,6 artarak 126 milyar 278 milyon dolar, ithalat %8,4 azalarak 168 milyar 869 milyon dolar olarak yaşandı.

tuik-acikladi-ithalat-rakamlarinda-dusus-var.jpgtuik-acikladi-ithalat-rakamlarinda-dusus-var.jpgtuik-acikladi-ithalat-rakamlarinda-dusus-var.jpgtuik-acikladi-ithalat-rakamlarinda-dusus-var.jpgtuik-acikladi-ithalat-rakamlarinda-dusus-var.jpgtuik-acikladi-ithalat-rakamlarinda-dusus-var-001.jpg

ENERJİ VE ALTIN HARİÇ İHRACAT AZALDI

Haziran ayında enerji ürünleri ve altın hariç ihracat %9,4, ithalat %2,7 azaldı. Enerji ürünleri ve parasal olmayan altın hariç ihracat, 2024 Haziran ayında %9,4 azalarak 19 milyar 404 milyon dolardan, 17 milyar 584 milyon dolara geriledi.

Haziran ayında enerji ürünleri ve parasal olmayan altın hariç ithalat %2,7 azalarak 19 milyar 853 milyon dolardan, 19 milyar 308 milyon dolar kadar azaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler