Son Dakika: Merkez Bankası, Yılın İkinci Faiz Kararını Açıkladı

Son Dakika: Merkez Bankası, Yılın İkinci Faiz Kararını Açıkladı

İç piyasada merakla beklenen faiz kararı belli oldu. Ekonomistler, faizde herhangi bir hareketlilik beklemiyordu. TCMB'nin yaptığı açıklamada beklentiler dahilinde gerçekleşti.

2024 yılının ikinci faiz kararı saat 14'te belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni faiz kararını kamuoyu ile paylaştı.

TCMB, FAİZİ SABİT BIRAKTI

Yılın ilk faiz kararında 250 baz puan artış yapılmıştı. Bu artışla politika faizi yüzde 45'e çıkarılmıştı. Şubat ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu;

"Yaşar Fatih Karahan (Başkan), Osman Cevdet Akçay, Elif Haykır Hobikoğlu, Hatice Karahan, Fatma Özkul kurula eşlik etti. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir."

YENİ YÖNETİMİN İLK FAİZ KARARI

Şubat ayı içinde Merkez Bankası Başkanı bir kez daha değişti. İstifa eden Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan getirildi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı ve yönetimi ilk kez faiz kararını belirledi. Kurul, faiz oranında herhangi bir artışa gitmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler