Kremlin'den Sert Yanıt: Kimden Gelirse Gelsin, Her Türlü Tehdit Ciddiye Alınmalı!

Kremlin'den Sert Yanıt: Kimden Gelirse Gelsin, Her Türlü Tehdit Ciddiye Alınmalı!

Kremlin, Balticconnector doğal gaz boru hattında ortaya çıkan hasara ilişkin, olaydan Moskova'nın sorumlu tutulması halinde NATO'nun Baltık Denizini Rus gemilerle kapatması gerektiğini vurguladı.

Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Finlandiya ile Estonya arasındaki Balticconnector doğal gaz boru hattında meydana gelen hasarın olası sebebi olarak Rusya'yı işaret ederek "Baltık Denizi, Rus gemilerine kapatılmalı" şeklinde bir ifade kullandı. İşte haberin detayları...

KREMLİN'DEN SÖZCÜSÜ: TEHDİTLER KABUL EDİLEMEZ!

Kremlin'den sert yanıt geldi! Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics'in açıklamalarına yönelik sert bir tepki göstererek bu tür provokatif beyanların bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, NATO'nun Baltık Denizi'ni Rus gemilerine kapatması gerektiği yönündeki sözlerin, bölgedeki gerilimi artırabileceği ve diplomatik ilişkileri olumsuz etkileyebileceği vurguladı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'ya yönelik yapılan tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Moskova'nın 8 Ekim tarihinde Balticconnector boru hattı ve bir telekomünikasyon kablosunda meydana gelen hasarda herhangi bir rolünün olmadığını belirtti. Peskov, yaptığı açıklamada, "Kimden gelirse gelsin, her türlü tehdit ciddiye alınmalıdır. Rusya Federasyonu'na yönelik herhangi bir tehdit kabul edilemez. Tekrar ediyorum, Rusya'nın bu olayla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. Ayrıca bu tür iddiaların, uluslararası ilişkilerdeki gerilimleri artırabileceği ve istikrara zarar verebileceği üzerinde durdu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler