Hisse Senedinde Alım Satmak Mı? Beklemek Mi Karlı?

Hisse Senedinde Alım Satmak Mı? Beklemek Mi Karlı?

Bir hisse senedini satmak için en iyi zamanı belirlemek, genellikle bir yatırımcı için karar vermesi en zor olan şeydir hem yeni yatırımcılar hem de uzun yıllardır borsada olanlar için çeşitli zorluklar sunar. Bir yatırımcının şirket ve borsa hakkında....

 

Bir hisse senedini satmak için en iyi zamanı belirlemek, genellikle bir yatırımcı için karar vermesi en zor olan şeydir hem yeni yatırımcılar hem de uzun yıllardır borsada olanlar için çeşitli zorluklar sunar. Bir yatırımcının şirket ve borsa hakkında ne kadar verimli bilgiye sahip olursa yatırımı o kadar başarılı olur. Bu, şirket ve borsa hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğunuzla doğru orantılıdır. Hisse senedi fiyatlarını, açıklanan şirket kazançlarını, iç yönetimsel sorunları ve yurt içi ekonomideki ani dalgalanmaları yakından takip ederek fiyat hareketlerini analiz etmek, yatırımcıların hisse senedi fiyatlarını günlük veya haftalık olarak takip etmeleri için harika bir yoldur.

Günlük ve Haftalık İpuçları

Günlük ve haftalık fiyat aralıkları ve bu fiyatların yıl boyunca nasıl kıyaslandığı yatırımcılara ipucu verebilir. Örneğin, bir hisse senedi gün içinde 2,30$'a yükselirse ve bu fiyat haftalık veya yıllık en yüksek seviyesindeyse, buna genellikle prim denir. Geçen yıl bu hisseye sahip olan yatırımcılar çok daha düşük bir fiyattan satın almış ve hisse 2,30 TL fiyatlanırsa tüm yatırımcılar faydalanmış olacak. Bu, yatırımcıya artık hisse senedini satabileceğini söyler, çünkü aynı hisse senedine sahip olan yatırımcının hisse senedini satmamak için bir nedeni yoktur.

Bununla birlikte, yatırımcıların şirket hakkında yeni bir haber olması durumunda (ihale teklifi gibi) hisselerini satma eğiliminde olmaları beklenmektedir. Çünkü bu yeni haber hisse fiyatını daha da yükseltebilir. Bu haberin etkisi geçtikten sonra, kârlı yatırımcılar hisse senedi satmaya başlayacak. Bu nedenle hisse senedi fiyat hareketlerini takip etmek ve bu fiyat hareketlerini şirketle ilgili haberlerle ilişkilendirmek yatırımcılar için ipuçları sağlayabilir. Hisse senetlerini satmadan önce bir şirket hakkında kapsamlı bir araştırma yapmak, doğru karar vermede çok etkili olabilir.

Bilgileri Toplamak ve Değerlendirmek

Temel olarak, bir şirketin geçmiş bilançosu ve operasyonel başarısı, yatırımcı duyarlılığını etkileyen faktörler arasındadır. Yatırımcılar, bu tür bilgileri toplayarak ve hisselerini satmadan önce diğer yatırımcıların ne düşüneceğini tahmin etmeye çalışarak daha başarılı ve doğru kararlar verebilirler. Yakın zamanda açıklanan bilançoda kazançlar beklenenden çok daha yüksekse, bu hissenin satışı biraz beklemek zorunda kalabilir. Çünkü bu hisse senedine olan talebin artmasına neden olacaktır. Hisse senedine olan talep, hisse senedinin fiyatını artırır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler