Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atacaklarını vurgulayarak, geçmiş başarılarına dayanarak enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun Türkiye ve dünya genelinde önemli bir sorun olduğunu belirterek, hükümetin bu konuda kararlı adımlar attığını vurguladı. Şimşek, Bahçelievler'deki bir otelde düzenlenen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programına katılarak, ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

BAKAN ŞİMŞEK: "ENFLASYONU TEKRAR TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ"

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda ülkede büyük bir ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, ekonomik zorlukların farkında olduklarını ve bunları çözmek adına kapsamlı bir programı geçen eylül ayında açıkladıklarını hatırlattı.

Uygulamaya konan programın işe yaradığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu ifadeleri kullandı;

"Çünkü biz, imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak. Bu program sayesinde sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor." 

"VATANDAŞIMIZIN YAŞADIĞI SORUNLARIN BİLİNCİNDEYİZ"

Şimşek, enflasyonla mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, "Biz, esnafımızın, emeklimizin, işçimizin ve asgari ücretlinin yaşadığı sorunların bilincindeyiz. Bu sorunları geçmişte çözdük ve Türkiye'yi hızla kalkındırdık." dedi. Enflasyonun önemli bir sorun olduğunu belirten Şimşek, ortaya koydukları programla enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indireceklerini söyledi.

Hükümet olarak mevcut sorunları daha önce de çözdüklerini ve tek haneli enflasyon hedefine ulaşılacağını vurgulayan Mehmet Şimşek, şu ifadeleri kullandı;

"Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye'yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun. Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı."

"ORTA VADELİ PROGRAM HEDEFLERİMİZİ TUTTURACAĞIZ"

Bakan Şimşek, önümüzde zorlu bir süreç olduğunu kabul ederek, sabırla programlarını uygulayacaklarını ve başarılı olacaklarını ifade etti. "2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program hedeflerimizi tutturacağız. Büyüme, işsizlik oranı, enflasyon ve bütçe açığında belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız." diyen Şimşek, toplumun refahı için zorlu dönemlerin yaşandığını ancak başaracaklarına olan inancını dile getirdi.

Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Program eylülde açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, işsizlik oranında, enflasyonda ve bütçe açığında hedefleri 2024'te, 2025'te ve 2026'da tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler