Fed Bej Kitap Yayınlandı: Güncel Ekonomik Faaliyetlere Dikkat Çekildi

Fed Bej Kitap Yayınlandı: Güncel Ekonomik Faaliyetlere Dikkat Çekildi

ABD Merkez Bankası, ekonomi alanında “Fed Bej Kitap” olarak da bilinen aktivitesini yayınladı. Ekonomik faaliyetlerin yer aldığı kitapta önemli konulara değinildi. Fed, tarafında genel görünüm hakkında da öngörüler paylaşıldı.

Fed, Amerika ekonomisinin mevcut durumu hakkında yeni “Bej Kitap” raporunu paylaştı. Mayıs ayına ilişkin yayımlanan sayıda genel görünümün kötüleştiği vurgusu dikkat çekti.

Raporda ayrıca 12 şubesinden gelen analizlere de yer verili. Nisan ve Mayıs ayı kıyaslamanın yanı sıra koşulları bölgeden bölgeye değişkilik gösterildiği aktarıldı.

FED’İN EKONOMİK FAALİYET VURGUSU

Fed Bej Kitap, ekonomik faaliyetlerdeki sıkıntıyı dile getirdi. Ulusal ekonomik faaliyet Nisan başından Mayıs ortasına kadar genişlemeye devam etti. Ancak koşullar endüstriler ve Bölgeler arasında değişiyordu. Çoğu Bölge hafif veya mütevazı bir büyüme bildirirken, ikisi aktivitede hiçbir değişiklik olmadığını kaydetti. Perakende harcamaları, tüketiciler arasında daha düşük isteğe bağlı harcamaları ve artan fiyat hassasiyetini yansıtarak biraz düzdü.

1x-1.jpg

Otomobil satışları kabaca sabitti ve birkaç Bölge, üreticilerin satışları teşvik etmek için teşvikler sunduğunu belirtti. Seyahat ve turizm, ülkenin büyük bir kısmında güçlendi, artan eğlence ve iş seyahati ile desteklendi. Ancak misafirperverlik temasları yaz sezonu için görünümlerinde karışıktı.

FİYATLARDA ARTIŞ SÜRDÜ

Raporlama dönemi boyunca fiyatlar hızla arttı. Çoğu bölgedeki temaslar, tüketicilerin ek fiyat artışlarına karşı geri adım attığını ve bu da girdi fiyatları ortalama olarak arttıkça daha küçük kar marjlarına yol açtığını belirtti.

Perakende kişileri, müşterileri cezbetmek için indirimler sunduğunu bildirdi. Birçok Bölge, girdi maliyetlerinde, özellikle sigortada sürekli bir artış gözlemlerken, bazıları belirli inşaat malzemelerinde fiyat düşüşleri kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler