Emeklilere Duyurulan Promosyona Rekor Başvuru Yapıldı…

Emeklilere Duyurulan Promosyona Rekor Başvuru Yapıldı…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli promosyonuyla ilgili ilk müjdeyi vermişti. Kamu bankalarının üzerinde çalıştığı özel bir promosyonu Erdoğan duyurmuştu. Başvuruların başladığı o promosyonda talep patlaması oldu…

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri mitinginde emekli için promosyon açıklamasını yapmıştı. 21 Mart Perşembe günü gerçekleşen mitingde kamu bankalarının promosyon ödemesi yapacağını müjdelemişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bankalara başvuru süreci başladı. Birçok emekli kamu bankalarının yolunu tuttu. Başvurular ise rekor seviyeye geldi.

lira-7982667-1280.webp

EN ÇOK BAŞVURU ZİRAAT BANKASI’NA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi” mesajıyla ilk müjdeyi paylaştı.

Çalışmalarına hız kazandıran bankalar başvuru taleplerini almaya başladı. En çok başvuru ise, Ziraat Bankası’na yapıldı. 446 bin emekli promosyondan yararlanmak için Ziraat Bankası’na başvurdu.

Öte yandan diğer iki kamu bankalarına da katılım yapıldı. Vakıfbank ve Halkbank’a toplamda 100 bin başvuru yapıldı.

ÖZEL BANKALAR KATILACAK MI?

Emekli promosyonuyla ilgili ilk çalışmaları kamu bankaları yaptı. Henüz, özel banaklardan resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Cumhurbaşkanı, “Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı. Önümüzdeki günlerde kampanyaya özel bankalarında katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler