Elektrikli Otomobillerde ÖTV Düzenlemesi: Fiyatlar Düştü Mü?

Elektrikli Otomobillerde ÖTV Düzenlemesi: Fiyatlar Düştü Mü?

Elektrikli otomobillerde önemli bir karara imza atıldı. Yeni ÖTV matrahıyla beraber düzenleme yapıldı. Peki bu düzenleme araç fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araç kullanımı gitgide yaygınlaşıyor. Özellikle de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’nin yüzdelik dilimi sayesinde uygun fiyatlı araçlar görülüyor.

Asya pazarından gelen elektrikli araçlar, daha da cazip hale geliyor. Yüzde 10’luk dilimde kalan araçlar, içten yanmalı modellere göre daha ucuza satılıyor. Vatandaşta elektrikli araçlara daha çok ilgi gösteriyor. Son düzenleme ise ilginin artacağını gösteriyor.

ELEKTİRKLİ ARAÇLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME

Elektrikli otomobiller için yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla karar resmen yürürlüğe girdi. Buna göre 1 milyon 250 bin lira olan limit, 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

Yüzde 10 ÖTV diliminde yer alan araçlar için artık 1 milyon 450 bin liraya göre hesaplanacak. Bu da elektrikli araçlarda indirim geleceği sinyalini verdi. 160 kW’yı aşmayan araçlar için vergi oranı yüzde 10 ile 40 arasında değişkenlik gösterecek.

160 kW’yı aşan araçlar için vergi oranı yüzde 50 ile 60 arasında olmasına karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan vergi matrahı bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Otomobil şirketlerinin fiyatlarda yeniden düzenleme yapacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler