Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğrencilerin Kredi ve Burs Miktarını Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğrencilerin Kredi ve Burs Miktarını Açıkladı!

Dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına çıktı. Birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı, öğrencilerin merak ettiği kredi ve burs miktarına da açıklık getirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Üniversitelerin başlamasıyla beraber öğrencilerin, burs ve kredi başvuru telaşı da başladı. Ancak enflasyon ve hayat pahalılığı gibi nedenlerden dolayı, burs ve kredi yetersiz geliyordu. Bu konu hakkında yardım isteyen öğrencilerin çağrısı karşılık buldu.

31 Ekim Salı günü Ankara’da kabine toplantısı düzenlendi. Toplantıda güncel, ekonomi ve siyasi konular ele alındı. Bölgede yaşanan kriz ve Türkiye’nin duruşu ile ilgili toplantının ana konuları öne çıktı.

KABİNE TOPLANTISINDAN ÖĞRENCİLER İÇİN MÜJDELİ HABER

Cumhurbaşkanı önderliğinde toplanan kabinede öğrenciler unutulmadı. Burs ve kredi miktarı hakkında düzenlemeye gidildi. Recep Tayyip Erdoğam müjdeyi şu şekilde verdi;

2024 yılı kredi-burs rakamını; lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ücretsiz "10 GB"lık internet sözümüzü geçen hafta yerine getirdik. Gençlerimizin, kendilerini en iyi, en donanımlı şekilde yetiştirebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler