Avrupa Merkez Bankası: "Bitcoin'in Gerçek Değeri Sıfır"

Avrupa Merkez Bankası: "Bitcoin'in Gerçek Değeri Sıfır"

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Bitcoin'in değerinin sıfır olduğunu ve ETF onayının yükselişi durdurmayacağını belirtti. Bitcoin'in çevresel ve ekonomik riskleri vurgulandı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bitcoin'in gerçek değerinin sıfır olduğunu ve yaşanan yükselişin ikincil hasarlara neden olabileceğini vurguladı. İşte detaylar...

AMB: "EFT ONAYI, ÇIPLAK İMPRATORUN YENİ KIYAFETLERİ"

Avrupa Merkez Bankası analistlerinin bir blog yazısında dile getirdiği eleştirilere göre, Bitcoin'in çevreye zarar vermesi ve piyasayı anlamayanların zararına zenginliği yeniden dağıtması gibi sorunlar bulunuyor. AMB analistleri, Bitcoin'in son aldığı ETF onayı hakkında "çıplak imparatorun yeni kıyafetleri" yorumunda bulundu.

BITCOIN YATIRIMCILARI EFT ONAYINI ZAFER OLARAK GÖRÜYOR

Bitcoin taraftarları için resmi ETF onayı büyük bir zafer olarak görülüyor ancak AMB, bunun Bitcoin'in güvenli bir yatırım olduğu anlamına gelmediğini savunuyor. 

AVRUPA MERKEZ BANKASI: "BITCOIN BALONU YENİDEN ŞİŞİRİLİYOR"

Avrupa Merkez Bankası'ndan Ulrich Bindseil ve Jürgen Schaaf, "Her iki iddiaya da katılmıyoruz ve Bitcoin'in adil değerinin hala sıfır olduğunu yineliyoruz" dedi. Schaaf, Bitcoin'in adil değeri sıfır diyerek popüler kripto para birimini balon olarak niteledi. Analistler, yatırımcıları "Balon, kontrolsüz bir şekilde yeniden şişiriliyor" diyerek uyardı.

"BITCOIN'İN ANONİMLİĞİNDEN KAYNAKLANAN SİBER SUÇLAR..."

Bitcoin'in nakit akışı sağlayamaması ve siber suç faaliyetlerinin artması gibi riskler, Avrupa Merkez Bankası'nın Bitcoin'e yönelik endişelerini artırıyor. analistleri, Bitcoin'in nakit akışı ve diğer getirileri üretmede yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, anonimlikten kaynaklanan siber suçlar ve çevresel endişeler, Bitcoin'in günlük kullanımını sınırlıyor. Bu risklerin gerçekleştiği vurgulandı.

KRİPTO PARALARIN TOPLAM DEĞERİ 2 TRİLYON DOLARA YÜKSELDİ

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun 11 ABD spot Bitcoin ETF'sini onaylaması, kripto piyasasının değerini artırdı. Son dönemde yaşanan bu gelişmelerin etkisiyle, Nisan 2022'den bu yana kripto paraların toplam değeri ilk kez 2 trilyon dolara yükseldi. Ancak Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yatırımcılara yönelik endişeleri devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler