Asgari Ücrette İlk Toplantı Sona Erdi: İşte Mesajlar…

Asgari Ücrette İlk Toplantı Sona Erdi: İşte Mesajlar…

Merakla beklenen Asgari Ücret Komisyonu’nun ilk toplantısı gerçekleşti. Milyonların merakla beklediği rakam konusunda henüz bir açıklama gelmedi. İlk mesajlar ise dikkat çekiciydi. Detaylar haberimizde…

Asgari ücret konusunda 11 Aralık Pazartesi günü taraflar toplandı. 13.30 gibi başlayan toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantının ardından konuşulan konular da belli oldu. Hükümet ve işçilerin temsilcileri açıklama yaptı.

İşçi tarafını temsilen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve işveren tarafını temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetlerinin katılımıyla gerçekleşti.

RAKAM KONUŞULMADI

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Başkanlık etti. ÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağır, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında herhangi bir rakam konuşulmadı. Pazartesi saat 13.30'da tekrar komisyon olarak bir araya geleceğiz ve süreç bu şekilde devam edecek. Toplantı yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

Diğer yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’da açıklama yaptı Bakan Vedat Işıkhan toplantı sonrasında;

Sosyal diyalogun temelleri olan işbirliği, adil değerlendirmeyle ortak akılla gerçekleşeceğine inanıyorum. Asgari ücret çalışanlara yönelik ücret politikalarının en alt sınırını tespit eden politika aracıdır. Tüm işverenleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çalışma barışının yanında işsizlik ve kayıt dışılık için ayrı bir öneme sahiptir.

Şartlar ne olursa olsun 21 yıldır kayıt dışı istihdam ve işsizlikle mücadeleye devam edeceğimizi belirtmek isterim. İşsizlik oranımız son 1 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,9 olarak gerçekleşmiştir. İstihdamımızı artırmaya devam edeceğiz. İnsanımızın hayat standardını geliştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Her alanda güçlü Türkiye'den söz edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler