Tartışmalara Neden Olan Plana, Mecliste 2’nci Kez ‘Yeter Sayısı’ Engeli

Tartışmalara Neden Olan Plana, Mecliste 2’nci Kez ‘Yeter Sayısı’ Engeli

Antalya'da daha önce toptancı hal alanı olarak kullanılan ve içerisinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bulunduğu alan, 2'nci kez karar yeter sayısı oluşmadığından karara bağlanamadı.

Antalya'da daha önce toptancı hal alanı olarak kullanılan ve içerisinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bulunduğu alanın, 'ticaret-konut alanı'na dönüştürülmesine yönelik hazırlanan plan değişikliği önerileri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2'nci kez karar yeter sayısı oluşmadığından karara bağlanamadı. Tünektepe ve Lara Sahili'ne yapılması planlanan tesisler ile ilgili maddeler ise gündemden çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 154 maddenin görüşüleceği toplantı CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup üyelerinin katılımıyla başladı. Toplantı öncesinde grup sözcülerinin temenni konuşmaları yapıldı.

TÜNEKTEPE VE LARA SAHİLİ MADDELERİ ÇIKARILDI

Konuşmaların ardından meclis gündeminde yer alan ve Konyaaltı'ndaki Tünektepe'ye yapı ve tesis ile Lara Sahili'ne yapılması planlanan tesisler ile ilgili maddeler CHP'nin teklifi ile gündemden çıkarıldı. Maddeler arasında uzun süredir kentte tartışmalara neden olan, bir dönem AVM olarak kullanılan ve Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin de dahil olduğu alanın "ticaret-konut alanı'na dönüştürülmesi için hazırlanan 1/5 bin ve 1/1000'lik imar plan değişikliği önerileri de Kasım meclisinin ardından yine gündemde yer aldı.

YETER SAYISI SAĞLANAMADI

Kasım meclisinde oylanan ve yeter sayısı sağlanamadığı için karara bağlanamayan maddeler yine oylamaya sunuldu. Gündemde 2 farklı madde olarak yer alan ve birlikte oylanan 1/5 binlik ve 1/1000'lik plan tadilatıyla ilgili CHP grubunu serbest, AK Parti ve MHP "evet', geçen mecliste "ret" oyu veren İYİ Parti grubu ise bu mecliste ret oyu vereceklerini açıkladı.

Yapılan oylama sonunda 30 meclis üyesi evet, 10'u ise hayır oyu kullandı. Sonuçlara göre 67 meclis üyesinin katıldığı toplantıda, 34 olan yeter sayısı sağlanamadığı için karar alınamadı. Muhittin Böcek ise, karar ile ilgili oy kullanmadı.

Meclis kalan maddelerin de oylanmasının ardından meclis, 15 Aralık Cuma günü 14.00'te devam etmek üzere sonlandırıldı.

DHA

Tartışmalara Neden Olan Plana, Mecliste 2’nci Kez ‘Yeter Sayısı’ Engeli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler