Akaryakıtta Yeni Uygulama: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi

Akaryakıtta Yeni Uygulama: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi

Vergi konusunda işi ince eleyip sık dokuyan Bakan Şimşek’ten yeni bir hamle daha geliyor. 2025 yılı itibarıyla akaryakıtta adeta milat olacak. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi müjdesini bakan bizzat verdi…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla akaryakıtta geçerli olacak sisteme değindi. Vergi konusunda önemli adımlar atan Bakan Mehmet Şimşek, akaryakıtta usulsüzlüğün önüne geçileceğini aktardı.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile beraber 8 milyon araç takip edilebilecek. Bununla beraber sadece araçlar değil 713 milyar liralık akaryakıt tüketimi izlenmiş olacak. Bu sayede vergi usulsüzlüğünün önüne geçilmiş olacak.

BAKAN ŞİŞMEK SİSTEMİ ANLATTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni sistem hakkında konuştu. Bakan Şimşek akaryakıt ile ilgili şunları söyledi;

“Darphane tarafından geliştirilen sistemle, akaryakıt istasyonlarında yapılan akaryakıt satışlarında taşıtların plaka bilgisi yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak güvenli şekilde gönderilecek.

Uygulama başlama tarihi olan 1 Ocak 2025'ten itibaren araç plakalarının ödeme kaydedici cihazlara girişi elle yapılamayacak. Zorunluluk getirilen taşıtlar için sistem kapsamında düzenlenmeyen belgeler, vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacak. Çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışılığı azaltarak bütçe finansmanını iyileştireceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler