ABD Hazine Bakanı Yellen, Enflasyonu Yanlış Okuduğuna Pişman Olduğunu Söyledi

ABD Hazine Bakanı Yellen, Enflasyonu Yanlış Okuduğuna Pişman Olduğunu Söyledi

Pandemi kısıtlamalarının kalkmasıyla enflasyon ısınmaya başladığında, 2021'de Federal Rezerv yetkilileri ve Hazine Bakanı Janet Yellen, açıklama yapmıştı. Bu açıklamdan dolayı bakan şimdi pişmanlık duyuyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen 2021 yılında fiyat artışlarının patlamasının "geçici" olacağına dair şekilde bir tahminde bulunmuştu.

Enflasyon oranı 1981'den bu yana en yüksek seviyesine geldi. Yellen ve diğerleri bu sözleri ertesi yıl yemek zorunda kaldı. O zamandan beri, enflasyon %2 civarındaki pandemi öncesi normuna çok daha yakın düştü, Ancak yine de "geçiş yapıyor". Çarşamba günü Yellen, yaşam maliyetinin yolunu yanlış yargıladığını itiraf etti.

image.jpg

YELLEN “GEÇİCİ” DEDİĞİ İÇİN PİŞMAN

Yüksek enflasyon, gıda ve kira gibi günlük ihtiyaçlar için daha fazla ödeme yapmak zorunda kalan çoğu ABD hanesi için ciddi finansal baskılar yarattı. Yük, zaten uzatılmış maaş çekleri fiyat dalgalanmalarından büyük ölçüde etkilenen düşük gelirli Amerikalılar tarafından orantısız bir şekilde karşılanıyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen, “2021 yılında geçiş olduğunu söylediğime pişmanım” açıklamasını yaptı. Bakan, Fox Business Wednesday'e verdiği röportajda, “İndi, ancak 'geçici'nin çoğu insan için birkaç hafta veya ay anlamına geldiğini düşünüyorum” dedi.

Hazine Bakanı olarak atanmadan önce 2014'ten 2017'ye kadar Federal Rezerv'de enflasyonla mücadeleden sorumlu olan Yellen, başlangıçta enflasyonun olduğu gibi alevlenmesinin olası olmadığını düşünen birçok ekonomist ve politika yapıcı arasındaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler