2024 Asgari Ücret Ara Zam Yapılacak Mı?

2024 Asgari Ücret Ara Zam Yapılacak Mı?

Milyonlar, 2024 asgari ücret zammını bekliyor. Zam için geri sayım sürerken, 2024 asgari ücret ara zam olacak mı? Sorusu bir başka tartışma oldu. Bu konudaki tartışmaya son noktayı Bakan Işıkhan koydu.

2024 yılına yaklaşık 1 ay kaldı. Oldukça az bir süre kalmasıyla milyonlar, asgari ücrete yapılacak zammı merak ediyor. Kulislerde birtakım rakamlar konuşulurken, halk arasında da söylenti çoğaldı.

Yekililer, birinci ağızdan gelecek haberlerin önemli olduğunu vurguladı. Burada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile TÜRK-İŞ’in söyledikleri vatandaşlar için kıstas kabul edilecek.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret 2024 yılında ortalama 15 bin lira olacağı konuşuluyor. Net maaş için 15 bin lira konuşulurken, işverene maliyeti daha yüksek olacak.

TÜRK-İŞ’in pazarlık masasındaki rakamı ise 17 bin 803 lira olacağı tahmin ediliyor. Gelen haberlere göre bekar bir çalışanın maliyeti yaklaşık 18 bin lira olarak belirlendi. Eğer işçi temsilcisinin önerisi kabul edilirse zam oranı yüzde 56’yı bulacak.

BAKAN IŞIKHAN, ARA ZAM İÇİN SON NOKTAYI KOYDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam konusunda davet açıklama yaptı. Vedat Işıkhan, bu hafta gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ara zam hakkında da şu açıklamaları yaptı;

Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler