YKS ve Seçim Tarihleri Çakışacak Mı?

YKS ve Seçim Tarihleri Çakışacak Mı?

17-18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek olan üniversite sınavı, 18 Haziran 2023'de gerçekleşmesi düşünülen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminin aynı güne...

17-18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek olan üniversite sınavı, 18 Haziran 2023'de gerçekleşmesi düşünülen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminin aynı güne denk gelmesi halk tarafından oldukça merak edilen bir konu oldu. 18 Haziran üniversite sınavının ve seçim tarihinin aynı gün olması dolayısıyla çakışması durumunda nasıl bir yol izleneceği oldukça merak ediliyor. Şu an için net bir şekilde bir bilgilendirme yapılmamış olsa da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ileri tarihe alınabileceği düşünülmektedir. Çok uzun süreli bir aralık olmasa bile birkaç gün ileri atılabileceği de gündemde.

Bu konu özellikle sınava girecek, 18 yaşından büyük ve seçim yapacak vatandaşları merak ettirdi. Sınav saatinin ve seçim saatlerinin çakışıyor olmasından dolayı seçim yapmaya yetişemeyecek olmaları korkusu oldukça yaygın. Yine de bu durumun bir çözümü elbette ki olacak. Kesin olmamakla birlikte seçim tarihi ileri ertelenebilir. Ertelenmese bile sınavdan çıkan vatandaşlar seçim yapmaya gidebilecek ve bu sayede bu çakışmadan bir sorun görmemiş olacaklar.

Seçim ve YKS Tarihi Aynı Güne Denk Geliyor

Aynı güne denk gelen 2023 yılı seçim ve YKS sınav tarihi çakışsa bile her iki durum içinde sorun teşkil edemeyecek şekilde bir ayarlama yapılacağı biliniyor. Yani çakışsalar bile birbirine engel olmayacak şekilde seçim ve sınav uygulamasının gerçekleşeceği düşünülüyor. Üniversite sınav tarihinin değişme oranı çok daha düşük olduğundan seçimin ileri ya da daha erken bir tarihi atılma imkânı da yok değil. Henüz bu konu hakkında net bir açıklama yapılmış olmasa bile halk bu konu hakkında bakışları üzerlerine çevirdi.

Tarihler değişmese bile sınava girenler arasından 18 yaşını geçmiş seçim yapacak vatandaşlar sınav sonrası seçim yapabilecekleri fırsatları da elbette ki olacak. Seçim saatleri genellikle öğleden sonra 16.00 ve 17.00 aralığında bittiği görülmekte. Yani üniversite sınavından çıkan seçim yapacak vatandaşlar sınav erken biteceğinden dolayı herhangi bir çakışma olsa da seçim yapmaları engellenmiyor. Kısacası çakışma da olsa vatandaş seçim yapabilecek. Yalnızca sabah sınav saatlerine değil sınav sonrası ya da sınav öncesi seçim yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler