Son Dakika! LGS 2. Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

Son Dakika! LGS 2. Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS 2. nakil yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte detaylar...

MEB'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, LGS kapsamında yapılan yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde ilan edildiği açıklandı.

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sonuç duyurusunda, "LGS Kapsamında Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları Açıklandı" ifadeleri yer aldı. İkinci nakil tercih başvuruları, 31 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Ancak boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları devreye girecek. Bu öğrenciler için yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Ayrıca, okul ve kurumlarda yatılı olarak eğitim almak isteyen öğrenciler için yatılılık başvuruları 22-25 Ağustos tarihlerinde kabul edilecek. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 31 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Bu aşamaların tamamlanmasıyla birlikte LGS kapsamında öğrenci yerleştirme süreci daha da netlik kazanacak ve öğrencilerin lise eğitimlerine başlama hazırlıkları kesinlik kazanacaktır. Başvurulara ilişkin sonuçlar M.E.B sitesinden öğrenilebilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler