Sıcak Gelişme: Milli Eğitim Bakanı, Tüm Müfredatın Değişeceğini Söyledi!

Sıcak Gelişme: Milli Eğitim Bakanı, Tüm Müfredatın Değişeceğini Söyledi!

Eğitimde sürekli yapılan değişikliğe bir yenisi daha eklenecek. Değişimler genellikle eğitim-öğretim yılının başında gerçekleşiyordu. Ancak bu seferki değişim Aralık ayında yapılacak. Konuya ilişkin detaylar paylaşıldı…

Eğitim müfredatıyla ilgili konular sürekli değişiyor. Hemen hemen her sene ya da her yeni dönemde farklı kurallar getiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamada ise detaylar yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Bakan Tekin Henüz net bir ifade kullanmasa da tüm sınıflarda müfredatın değişeceğini bildirdi. Kabine toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada bazı paylaşımlarda bulundu.

ARALIK AYINDA YENİ MÜFREDAT GELİYOR

Dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuşan bir diğer isim Milli Eğitim Bakanı oldu. Cumhurbaşkanı, basına açık şekilde konuşurken, bakanlar gazetecilerini merak ettiği soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, yeni bir müfredat hakkında açıklamada yaptı. Milli Eğitim Bakanı Tekin şunları aktardı;

Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız. Her dersi ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanları gerekli değerlendirmelerde bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni ders de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir.

MÜLAKAT SİSTEMİ DEVAM EDECEK

Müfredat konusunda, ciddi bir çalışmanın yürütüldüğü bakan tarafından bildirildi. Buna göre Aralık ayından itibaren yeni bir müfredat ya da sistem değişikliği yapılacak. Milli Eğitim Bakanı ayrıca mülakat sisteminin kaldığı yardım ettiğini söyledi. Bakan;

Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. Şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler