Seçim Sonucu YKS Zorluğunu Nasıl Etkileyecek?

Seçim Sonucu YKS Zorluğunu Nasıl Etkileyecek?

Seçim tarihinin netleşmesi ile birlikte 2023 yılında yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınava girecek olan adaylar tarafından merak konusu oldu. Adayların en çok merak ettiği konu Seçim Sonucu YKS Zorluğunu Nasıl Etkileyecek? olarak....

Seçim tarihinin netleşmesi ile birlikte 2023 yılında yapılacak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınava girecek olan adaylar tarafından merak konusu oldu. Adayların en çok merak ettiği konu Seçim Sonucu YKS Zorluğunu Nasıl Etkileyecek? olarak araştırılmaya devam ediyor. ÖSYM’nin 2022 yılında yayınladığı 2023 YKS seçim takvimi, başlangıçta haziran ayında yapılması düşünülen seçim ile çakışması sonucunda ilk takvim ÖSYM tarafından iptal edilmişti. 

YKS Sınavı Seçim Zamanı ile Çakışıyor mu? 

Geçtiğimiz günlerde Seçim tarihinin Haziran ayında değil, 14 Mayıs 2023 olarak geriye alınması ile ÖSYM’nin ilk belirlediği sınav tarihi yeniden güncellenmiş oldu. 17-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Adayların gelecekleri için hem bütçesinden hem zamanından fedakârlık ederek hazırlandığı süreçlerde seçim sonuçları ile nasıl etkilenebilecekleri merak konusudur. 

2023 YKS Sınavı ve Seçim 

2023 yılı Seçim tarihinin geriye alınması akıllara seçimden sonra sınav iptal edilir mi? Yeni bir eğitim reformu gerçekleşebilir mi? gibi soruları da beraberinde getirdi. Her yıl yenisi yapılan YKS sınavları TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda gerçekleşiyor. Başlı başına oldukça stresli ve çok çalışma ile gelecek hayali peşinde olan adaylar için bu zorlu süreç gündemi yoğun olarak meşgul eden seçim tartışmaları nedeniyle olumsuz düşüncelere de sebep oluyor.  

2022 yılında YKS sınavında barajların kaldırılması ile ilgili olarak alınan radikal bir kararın kafaları bulandırıp meşgul etmesi ile 2023 yılı seçim sonucunda birkaç hafta sonra gerçekleşecek sınav için ne getireceği adaylar arasında çok tartışılan bir konu. 

YKS Başvuru Tarihi Ne Zaman? 

2023-2024 yılı için yapılacak YKS sınav tarihi 17-18 Haziran 2023 olarak güncellenirken. Sınava girecek adayların başvuru tarihleri ise şubat ayının ilk iki haftası içerisinde başlayabilir. Konuyla ilgili olarak henüz yeni bir güncelleme gelmese de Şubat- Mart ayı içerisinde başvuruların yapılabileceği düşünülüyor. YKS zorluğu her ne kadar adaylar için belirleyici olsa da çalışmalarına devam ederek hedefleri konusunda hiçbir şeye taviz vermemeleri motive açısından etkili olacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler