Özel Okullardaki Zam Sonrası Milli Eğitim Bakanı Devreye Girdi

Özel Okullardaki Zam Sonrası Milli Eğitim Bakanı Devreye Girdi

İmkanı olan birçok aile çocuğunu özel okullara gönderiyor. Ancak özel okullardaki fahiş zamlar, ailelerini bütçelerini zorluyor. Daha önceki yıllara göre son artışlar inanılmaz boyutlara ulaştı. Son olarak yapılan zamlarla ilgili bakanlık harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda yaşanan fahiş fiyat artışlarına dur diyebilmek için düğmeye bastı. Velilerden şikayet alan bakanlık, görüşmelerine hız verdi.

2024 yılından itibaren yapılan zamlar velileri zor durumda bırakıyor. Artışla beraber veliler, özel okula giden öğrencileri yollamakta güçlük çekiyor. Bazı veliler ise, göndermekten vazgeçiyor.

BAKANLIK GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Milli Eğitim bakanlığı, özel okullarla ilgili hızlı şekilde harekete geçti. Fahiş fiyat artışının önüne geçmek için görüşmeler sıklaştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise şunları söyledi;

“Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’ndadır. Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayıcılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler