ÖSYM Açıkladı: YÖKDİL Sınavına Rekor Katılım!

ÖSYM Açıkladı: YÖKDİL Sınavına Rekor Katılım!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), hafta sonu düzenleyeceği Yabancı Dil Bilgisi ve Dil Becerileri Testi (YÖKDİL) sınavına tam 104,485 adayın katılacağını açıkladı.

YÖKDİL/1 uygulama sonuçları, 15 Mart'ta sınavın ardından açıklanacak ve bu sonuçlar açıklandığı tarihten itibaren tam 5 yıl süresince geçerliliğini koruyacak. Adaylar, sonuçlarına erişim sağladıktan sonra başvurularını planlama konusunda bu uzun süreç avantajını değerlendirebilecekler.

YÖKDİL'E REKOR KATILIM

Bu rekor katılım, adayların dil bilgisi ve becerilerini ölçmeye yönelik olan YÖKDİL sınavının önemine bir kez daha vurgu yapıyor. Gelecekteki akademik ve mesleki hedeflerine ulaşmak isteyen adaylar, 15 Mart'taki sonuçları merakla beklemeye devam ediyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 25 Şubat Pazar günü düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/1) için sınava girecek adayları ilgilendiren heyecan verici bir bilgi paylaştı. Ersoy'un açıklamasına göre, rekor bir katılım beklenerek 104 bin 485 aday sınava girecek.

Ersoy, yaptığı açıklamada, sınavın Türkiye genelinde olduğu gibi Lefkoşa, Bişkek ve 81 ilde düzenleneceğini vurgulayarak, sınavın sorunsuz geçmesi için 15 bin 254 görevlinin görev alacağını belirtti.

"ADAYLAR SAAT 10.00'DAN SONRA SINAV BİNALARINA ALINMAYACAK"

Ersoy, yaptığı açıklamada, "YÖKDİL'e 104 bin 485 aday katılacak. 89 sınav merkezinde gerçekleştirilecek sınav saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 13.15'te sona erecek sınavda ek süre verilmesi uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ek sürelerini kullanabilecek. İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, Arapçada sadece sosyal bilimler alanında yapılacak sınavda, adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek." ifadelerine yer verdi.

SINAV İKİ AYRI ŞEKİLDE UYGULANACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ile ilgili önemli detayları paylaştı. Ersoy, sınavın hem kağıt tabanlı hem de elektronik olarak iki ayrı şekilde uygulandığını belirterek, YÖKDİL/1 uygulama sonuçlarının 15 Mart'ta açıklanacağını duyurdu.

Başkan Ersoy, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacağını vurgulayarak, sınava katılacak tüm adaylara başarı, görevlilere de kolaylık dileklerini iletti. Ayrıca, kimlik kartı sorunu yaşayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık tutulacağı bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler