Milli İstihbarat Akademisi Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Açıklandı!

Milli İstihbarat Akademisi Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Açıklandı!

Milli İstihbarat Akademisi, bu yıl güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci almaya başlıyor.

Milli İstihbarat Akademisi'ne, sadece en az 4 yıl süren lisans programlarından mezun olan ve akademi başvuru şartlarını karşılayanlar, lisansüstü eğitim için başvurabilecek. İşte detaylar...

BAŞVURU TAKVİMİ VE SÜRECİ NİSAN AYINDA AÇIKLANACAK

Akademi, bu yıl güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacak. Milli İstihbarat Akademisi'nin başvuru takvimi ve süreci, nisan ayı içerisinde Akademi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE PROGRAMLAR

Milli İstihbarat Akademisi'ni seçen adaylar, istihbarat, güvenlik, bölge çalışmaları, siber güvenlik, kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği gibi çeşitli programlara başvurabilecekler. ALES, dil puanı ve lisans derecesinin yanı sıra bir niyet mektubu yazma şartı aranacak.

DEĞERLENDİRME VE KABUL SÜRECİ

Milli İstihbarat Akademisi'ne başvurusu kabul edilen adaylar, yazılı ve sözlü bilimsel sınavlara tabi tutulacak. Eleştirel düşünce yapısına sahip adaylar aranıyor.

Mezuniyet Sonrası Kariyer İmkanları

Milli İstihbarat Akademisi, faaliyetlerini eğitim ve araştırma olmak üzere iki temel alanda sürdürüyor. Eğitim faaliyetleri, çeşitli enstitüler bünyesindeki programlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca, araştırma merkezlerinde bilimsel araştırmalar, çalıştaylar, sempozyumlar ve diğer akademik çalışmalar da düzenlenecek.

Akademide eğitim alan öğrenciler, mezuniyetlerinin ardından özel sektör, akademi veya devlet kurumlarında kariyer yapma imkanına sahip olacaklar. Başvuru tarihleri ve detaylı bilgiler, nisan ayında açıklanacak olan kılavuzda yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler