Milli Eğitim Bakanlığı’nda Yeni Dönem: Sınavlarda Açık Uçlu Soru Devri…

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Yeni Dönem: Sınavlarda Açık Uçlu Soru Devri…

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir döneme imza atıyor. Bakanlık sınavlarda açık uçlu dönemi başlatıyor. İlk defa 2024 yılında uygulanacak olan açık uçlu sınav dönemi bu ay yapılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Eğitimde değişimler her sene olduğu gibi 2024 yılında da sürüyor. Kimsenin beklemediği şekilde yeni bir sistem geliyor. Bakanlık açık uçlu soru sistemi hakkında yeni bir açıklama yaptı.

AÇIK UÇLU SORU SİSTEMİNE GEÇİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılının ikinci öğrenim döneminde müfredat değişikliğine gitti. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, konuya açıklık getirdi. Sistem hakkında Bülbül şunları söyledi;

“Yayımladığımız Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne yansıyan hükümler doğrultusunda daha iyi bir ölçme yapabilmek için açık uçlu soru sistemine geçtik. Ortaokul ve liselerde, öğretmenler tarafından hazırlanan tüm sınavlarda sorular açık uçlu ya da kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde oluşturulması esasını getirdik.

Burada yeni bir sınav uygulaması getirmedik. Ülke genelindeki ortak sınavlarla öğrencilerin ilan ettiğimiz kademelerdeki derslerinden birini bakanlık olarak yapıyoruz.”

ekran-resmi-2024-03-05-12-11-41.png

SORULAR UZMANLAR TARAFINDAN YAPILIYOR

“Bakanlıkça ülke genelinde ortak yapılacak yazılı sınav soruları Genel Müdürlüğümüzde görevli alan uzmanlarınca hazırlanmaktadır. Bu sorular, 20 Şubat 2024'te 'odsgm.meb.gov.tr' adresinde yayımlanan konu soru dağılım tablolarındaki konu ve kazanımlara uygun olarak hazırlanmakta, hazırlanan sorular örneklem olarak seçilen okullarda pilotlanmakta ve gerekli analizler yapılarak nihai sınav sorularına karar verilmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler