Metin Erbay Neden Görevden Alındı

Metin Erbay Neden Görevden Alındı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay görevden alınması ile gündemde olmaya devam ediyor. Okullarda tayin istenmesi gibi durumlar gerçekleştirilirken bir yandan velilerin bir yandan öğrencilerin mağdur olması ile birlikte Metin Erbay olaylara sessiz...

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay görevden alınması ile gündemde olmaya devam ediyor. Okullarda tayin istenmesi gibi durumlar gerçekleştirilirken bir yandan velilerin bir yandan öğrencilerin mağdur olması ile birlikte Metin Erbay olaylara sessiz kalmasıyla gündeme geldi. Daha sonraki süreçlerde bu nedenlerden dolayı Metin Erbay görevden alındı. Özellikle bu durumlarda mobbinglerin yaşanması aynı zamanda mağduriyet yaşanması ile birlikte okul müdürleri tarafından acilen müfettiş talep edilmesi ile şikâyet dilekçesi ulaştı. Olayların üzerine ise Metin Erbay görevden alındı.  Şimdi ise yerine Sezai Turna atanarak görevine başladı.

Okullarda Hangi Olaylar Yaşandı

Okullarda belli başlı öğretmenlerin tayin istemeleri üzerine öğrencilerin mağduriyet yaşaması derslerde aksaklıklar olması ve bunun dışında personeller üzerinde mobing durumlarına Metin Erbay sessiz kalmaya devam etmişti. Bu sessizliğin üzerine ise okullarda yaşanan bu olaylar doğrultusunda öğrencilerin de velilerin de şikâyetleri üzerine ciddi anlamda problemler yaşanmıştı. Bu durumların üzerine 22 müdür acilen müfettiş atamasını talep etmiş ve yoğun şikâyet üzerine Metin Erbay görevden alınmıştı.

 Yaşanan bu olayların neticesinde özellikle eğitimlerde aksama yaşanmaması mobinglere dur diyebilmek ve bu durumları değiştirebilmek adına Metin Erbay görevden alındıktan sonra yerine Sezai Turna atanmıştı. Yoğun şikâyet ve aynı zamanda Metin Erbay’ın müdahil olmaması ile birlikte olaylar büyümüş okullarda yaşanan veli öğrenci ve personel mağduriyeti durumları giderek artmıştı.

Sezai Turna Görevine Başladı

Sezai Turna yeni görevine başlayarak yaşanan bu aksaklıkların giderilmesi ve mobing durumlarının kaldırılması aynı zamanda tayin problemlerine çözüm bulunması bekleniyor. Böylelikle okullardaki yaşanan öğrenci mağduriyetinin giderilmesi hedefleniyor.

Sezai turnanın göreve başlaması ile birlikte müdürlerin de rahat bir nefes alması söz konusu oldu. Görevine başlayarak yaşanan durumlara müdahil olmaya çalışan Sezai Turna kısa süre içerisinde yaşanan aksaklıklara gidermeye çalışacak.

Eğitimle ilgili öğrencilerin mağduriyet yaşamaması herhangi bir ara durumu söz konusu olmaması ve mobbinglere engel olmak gibi durumların her biri oldukça önemlidir. Bu sebeplerden dolayı ilçe milli eğitim müdürlerinin görevlerini iyi yapması adına yaşanan olumsuz olaylara müdahil olabilmesi ve yerine göre sessiz kalmaması önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler