LGS Soru ve Cevapları Yayımlandı!

LGS Soru ve Cevapları Yayımlandı!

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün 09.30'da başladı. İki oturum olarak yapılan sınavda adaylar ter döktü. Beklenen soru ve cevap anahtarı ise sınav sonrasında yayımlandı.

LGS sınavı bugün saat 09.30’da başladı. Adayların ter döktüğü sınavın birinci oturumunda Türkçe, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan 50 soruya cevap verdi. Birinci oturumda 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakika sürdü. İkinci oturum 11.30’da başladı ve 12.50’de sona erdi. Öğrenciler ikinci oturumda 40 soru yanıtlarken matematik ve fen bilimleri ile ilgili soruları için 80 dakika verildi. Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) sona ermesi ile sınavdan çıkan öğrenciler sınavla ilgili cevap anahtarını araştırmaya başladı.

Soru ve Cevaplar Yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS soru ve cevap anahtarı yayımlandı. https://meb.gov.tr adresinden öğrenciler soru ve cevaplara erişebilecek. Hem sözel hem de sayısal sorulardan oluşan LGS sınavı ile ilgili öğrenciler puan hesaplaması yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı sayfasından soru ve cevaplar erişime açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler