LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı. Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı Fen Bilimleri alt testinde en düşük başarıyı Matematik alt testinde gösterdi.

MEB: LGS sonuçları açıklandı. Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı Fen Bilimleri alt testinde en düşük başarıyı Matematik alt testinde gösterdi.

Alınan önlemler kapsamında ilk kez, Merkezi Sınava katılan tüm öğrencilerin sınava kendi okullarında girmesi sağlandı Bu uygulama ile öğrencilerin sınav sürecine ilişkin kaygıları azaltılmış ve sınav günü oluşan hareketlilik sınırlandırıldı.

Milli Eğitim Bkaanlığı'nın Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav raporunda;

SINAVA KATILIM
"Salgına karşı alınan önlemler dolayısıyla 2020 Merkezi Sınava 2019-2020 eğitim-öğretim yılında sekizinci sınıfta eğitime devam eden 1.671.337 öğrencinin tamamının başvurusu otomatik olarak gerçekleştirilmiştir. Salgın döneminde gerçekleştirilmesine rağmen Merkezi Sınava katılımın oldukça yüksek olduğu belirlenmiştir. Sınav başvurusu otomatik olarak yapılan 1.671.337 öğrenciden 1.472.088’i (%88,08) sınava katılmıştır. 2019 yılında sekizinci sınıfa devam eden öğrencilerin sınava katılma oranı ise %85,08 olarak hesaplanmıştı (MEB, 2019). Bu bağlamda, sekizinci sınıf öğrencilerinin sınava katılımında kısmi bir artış görülmüştür.2019 Merkezi Sınava katılan öğrenci sayısının 1.029.555 olduğu dikkate alınırsa 2020 Merkezi Sınava katılan öğrenci sayısının önceki yıla göre yaklaşık %43 arttığı görülmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı, bu önemli öğrenci artışının sınav uygulamasını olumsuz etkilememesi için gerekli planlamayı gerçekleştirmiştir." ifadesi yer aldı.

CİNSİYETE GÖRE DOĞRU CEVAP SAYISI
MEB'nın raporuna göre kızlar daha başarılı oldu. "Kız öğrencilerin Matematik dışındaki alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahip olduğu görülmektedir. Yirmi soru bulunan alt testler arasında her iki cinsiyet grubunda da doğru cevap sayısı ortalamasının en düşük olduğu alt testin Matema- 2.4 Öğrencilerin Cinsiyetlerine Göre Doğru Cevap Sayısı Ortalamaları tik olduğu, bu alt testte erkek öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamasının 4,92, kız öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamasının 4,86 olduğu görülmektedir. Kız ve erkek öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalaması açısından en yakın olduğu alt test Matematiktir. Türkçe alt testinin, kız (10,77) ve erkek (9,25) öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamaları arasındaki en yüksek farkın görüldüğü alt test olduğu belirlenmiştir. Türkçe, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil alt testlerinde de kız öğrenciler daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahiptir. Kız öğrencilerin Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilere göre daha başarılı olduğu belirlenmiştir ve bu bulgu daha önce yapılan kademeler arası geçiş sınavı bulgularıyla uyum içindedir."

SINAV PERFORMANSI / OKUL BAŞARISI
Sınav performansı ile okul başarı puanı arasındaki ilişki için ise raporda şu ifadeler yer aldı.
"Okul başarı puanı, öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıftaki yılsonu başarı puanlarının ortalamasıdır ve öğrencilerin ortaokuldaki akademik performanslarının bir göstergesi olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerin ortaokuldaki akademik performansları ile 2020 merkezi sınav puanları arasındaki ilişkiyi belirlemek için korelasyon analizi yapılmıştır. Öğrencilerin 2020 yılında Merkezi Sınavda elde ettikleri merkezi sınav puanı ile okul başarı puanı arasında doğrusal bir ilişki bulunmaktadır. Normal dağılım varsayımının karşılanmaması nedeniyle Spearman Sıra Farkları Korelasyon Katsayısı kullanılarak yapılan incelemede puanlar arasında pozitif, istatistiksel açıdan anlamlı ve güçlü (ρ=0,834, p<0,05) bir ilişkinin bulunduğu belirlenmiştir. Bu sonuç, öğrencilerin 2020 Merkezi Sınavdaki merkezi sınav puanları ile okul başarı puanlarının benzer yönde değiştiğini ve birbirleriyle yüksek düzeyde ilişkili olduklarını göstermektedir".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler