LGS Sonuçları Açıklandı! 2023 LGS Taban Puanları belli Oldu Mu?

LGS Sonuçları Açıklandı! 2023 LGS Taban Puanları belli Oldu Mu?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçlarda 562 aday birinci oldu. İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sınavı ( LGS) sonuçları açıklandı. Merkezi sınavdan 562 kişi 500 tam puan aldığı açıklandı. 4 Haziran'da gerçekleştirilen LGS sınav sonuçları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin katıldı. "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçlarının yayınlanmasından sonra 26 Haziran'da kılavuzun yayınlanacağı belirtildi. 

DEPREM BÖLGESİNDE YAŞAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS sınav sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Adayların yüzde 82’si yani 1 milyondan fazlası bu sınava girdi. Sonuçları ilan ettikten sonra kılavuzu da 26 Haziran’da ilan edeceğiz. Normalde bugün ilan edecektik ancak kılavuzumuzda deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin sıkıntısına pozitif ayrımcılık yapabilir miyiz diye düşündük ve kılavuzumuzu pazartesi yayınlamış olacağız. Bakanlığımız bahar yarı yılı derslerini sınav kapsamı dışında tuttu. Bu da çocuklarımızın emeklerini karşılamada yetersiz olabilir, pozitif ayrımcılık yapabilir miyiz diye değerlendirdik. Tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.” ifadelerine yer verdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada LGS sınav sonuçlarından sonra kılavuzun pazartesi günü yayınlanacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler