KPSS Sınav Başvuru Tarihleri Belli Oldu mu? Sınav Tarihleri Ne Zaman?

KPSS Sınav Başvuru Tarihleri Belli Oldu mu? Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için sınav başvuru tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 KPSS sınavına başvuru tarihi belli oldu. İşte sınav başvuru tarihleri...

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK? 

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerini kapsayan sınavlar, kayıtlı takvime göre gerçekleştirilecek. Başvuruların ne zaman alınacağı ise netleşti. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), adaylara yeni bir fırsat sunarken, ayrıntılı bilgiler sınav takviminde yer alıyor.

2024 KPSS SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin duyurusuyla birlikte 2024 KPSS tarihleri belirlendi. Türkiye genelinde yoğun ilgi gören bu sınav 14 Temmuz 2024'te gerçekleşecek lisans oturumuyla başlayacak. Gerçekleşen sınav maratonu, 20 Temmuz'da lisans (Alan Bilgisi) 1. gün oturumu, 21 Temmuz'da lisans (Alan Bilgisi) 2. gün oturumu ve 8 Ağustos'ta KPSS Lisans (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ÖABT ile devam edecek. Ön lisans oturumu ise 1 Eylül 2024'te baslayarak, başvurular 13 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. Bu sınav takvimi, binlerce aday için önemli bir hazırlık sürecini beraberinde getiriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler