DGS Başvuruları Başladı! 2023 ÖSYM Kılavuzu ile DGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

DGS Başvuruları Başladı! 2023 ÖSYM Kılavuzu ile DGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ön Lisans mezunları için sevindirici haber geldi! Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavı için başvurular başladı. Sınav tarihi ne zaman? Başvuruda neler gerekli? Başvuru ücreti ne kadar?İşte haberin detayları…

ÖSYM kılavuzu yayımlandı ve DGS sınavına girecek adaylar için başvuru süreci başladı. ÖSYM’nin Aday İşletim Sistemleri (AİS) adresinden başvuru yapılabilecek. Adayların https://ais.osym.gov.tr/ adresinden TC numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurmaları yeterli.

2023 DGS Sınavı Ne Zaman?

İki yıllık üniversite mezunlarının dört yıla tamamlamak için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. Adaylar sınav sonucuna ve aldıkları puana göre ÖSYM tarafından açılan boş kontenjanlara başvurabilecek. Bu sayede dört yıla tamamlamak isteyen adayların 16 Temmuz’da yapılacak sınava girerek belirtilen puanları alması yeterli olacak.

DGS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

DGS sınavı için başvuru işlemleri 29 Mayıs günü itibari ile başladı. Saat 10.30’da başlayan başvurular için adayların ödeyeceği ücret ise 270 TL olarak belirlendi. Deprem bölgesinden DGS sınavı için başvuru yapan adaylardan ise sınav ücreti alınmayacak.Başvurular ise 29 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Her yıl birçok adayın başvurduğu DGS sınavı ön lisans bölümlerinden mezun olanların lisans bölümlerine geçmesi için başvurular başladı. 8 gün sürecek olan başvuru sonrasında 16 Temmuz'da sınav gerçekleşecek. Adayların ter dökecekleri sınav 135 dakika sürecek. Sayısal ve sözel bölümlerden oluşan soruların belirtilen süre içerisinde yanıtlanması beklenecek. Testte 50 soru sayısal 50 soru ise sözel olarak toplamda 100 soru yer alıyor. Adayların sınavda alacakları puanla açılan kontenjan doğrultusunda yerleştirilmesi yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler