Büyükşehir'den Özel Gereksinimli Bireylere Özel Eğitim

Büyükşehir'den Özel Gereksinimli Bireylere Özel Eğitim

DÖŞEMEALTI'nda bulunan 600 özel bireyin faydalandığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, eğitim programlarıyla göz dolduruyor.

Merkez bünyesinde fizyoterapi salonları, hobi atölyeleri ve birebir konuşma terapi eğitimleriyle özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımları hızlandırılıyor.

Türkiye'nin en büyük Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde özel gereksinimli bireyler, iş uygulama atölyeleri ve eğitim sınıflarında hem rehabilite ediliyor hem de yeteneklerini geliştiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in büyük önem verdiği merkezden yaklaşık 600 özel gereksinimli birey faydalanıyor. Fiziki şartların ve öğretmen kadrosunun güçlendirildiği merkezde fizyoterapi salonları, hobi atölyeleri ve birebir konuşma terapi eğitimleriyle özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımları hızlandırılıyor.

GÜÇLÜ ÖĞRETMEN KADROSU

Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticisi ve aynı zamanda Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Kılınç, Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olma özelliğini taşıyan merkezde öğrencilerin sosyal yaşama adaptasyonlarını hızlandırmak için güçlü bir öğretmen kadrosuyla hizmet verdiklerini söyledi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Kılınç, "Büyükşehir Belediyemizin desteği ile öğrencilerimiz ders saatine kısa bir süre kala evlerinden hostes eşliğinde servislerimizle ücretsiz bir şekilde alınıyor. 48 adet özel eğitim dersliği, 7 adet fizyoterapi bölümümüz ve hidroterapi havuzlarımız var. Her sabah okulumuzda Büyükşehir Belediyemiz personellerince dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

DİL TERAPİSTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatıyla dil konuşma terapisti sayısını 4'e çıkardıklarını belirten Kılınç, "Aynı zamanda disleksi birimini kurduk. Bu şekilde özgül öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimizle daha spesifik çalışma şansı buluyoruz. Riskli bebek birimi için çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemizle ve derneğimizle iş birliği içinde vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için elimizden gelen tüm güçle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Büyükşehir'den Özel Gereksinimli Bireylere Özel Eğitim

Büyükşehir'den Özel Gereksinimli Bireylere Özel Eğitim

Büyükşehir'den Özel Gereksinimli Bireylere Özel Eğitim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler