AÜ'ye 'Engelsiz Üniversite' ödülü

AÜ'ye 'Engelsiz Üniversite' ödülü

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 'Engelsiz Üniversite-2020' ödüllerinde 2 farklı kategoride 3 ayrı ödülü almaya hak kazandı. 

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 116 üniversite içerisinde 841 başvuruyu değerlendirmesi sonucu Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi ve Merkez Kampüs 'Mekânda Erişilebilirlik' kategorisinde 'Turuncu Bayrak' ödülü alırken, Merkez Kampüs ayrıca 'Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik' kategorisinde 'Mavi Bayrak' ödülünü almaya hak kazandı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu tarafından video konferans yoluyla gerçekleştirilen ödül töreni sonrasında birimlere bayrak takdim töreni AÜ Rektörlüğü'nde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Engelli Öğrenci Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım ile birlikte ödül kazanan birimlerin yöneticilerine ödüllerini takdim etti.

akdeniz-universitesi-au-yuksekogretim-kurulunun-yok-engelsiz-universite-2020-odul.jpg

ERİŞİLEBİLİR VE ENGELSİZ

AÜ'de öğrenim gören engelli öğrencilerin yükseköğrenim haklarından etkin ve adil bir şekilde faydalanmalarını amaçladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin erişilebilir ve engelsiz bir kurum olma yolunda hızla ilerlediği bu dönemde akademik, sosyal ve kültürel alanlarda öğrencilere yönelik eşit ve erişilebilir koşulların oluşturulmasında beklentilerin üzerinde bir yerleşke oluşturma parolasıyla çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

NAKİLLERDEN BİLİYOR

Engellilerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini söyleyen Rektör Özkan, “Mesleğim gereği engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntıların en yakın şahitlerinden biriyim. Yaptığımız nakillerle onların sosyal hayata katılmaları için çaba sarfediyor ve onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu anlayışımızı üniversitemizin tüm birimlerinde uygulamaya çalışacağız" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesi'nin kazanmış olduğu bu ödüller, yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusundaki hassasiyetlerinin değerlendirilmesi bakımından alanında en önemli ödüller arasında yer almaktadır. Ödülleri kazanmamızda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

akdeniz-universitesi-au-yuksekogretim-kurulunun-yok-engelsiz-universite-2020-odul-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler