Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne atama

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; mütevelli heyet başkanı Fettah Tamince’nin olduğu Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İsmail Yüksek atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar bugünkü 31352 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapılan atamalarda 5 üniversitede yeni rektörler görev başına getirildi.

Yayımlanan karara göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Mehmet Durman, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

2017 YILINDA... "FETÖ'NÜN OKULLARINDAN GELEN ÖĞRENCİLER"

Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya'da gazetecilerle ilk kez 2017 yılında üniversitesinin ofisinde bir araya gelmişti. O zaman için üniversitenin 2 bin 500 öğrencisi olduğunu belirten Prof.Dr. İsmail Yüksek, 80 farklı ülkeden 380 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Rektör Prof.Dr. Yüksek, “İtiraf etmek lazım bu farklı ülkelerden gelen öğrencilerin birçoğu FETÖ'nün okullarından gelen öğrenciler" dedi.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganin-imzasiyla-resmi-gazetede-yayimlanan-karara-gore-mutevelli-heyet-baskani-fettah-tamincenin-oldugu-antalya-bilim-universitesi-rektorlugune-prof-dr-ismail-yuksek-atandi.jpg

ADI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

15 Temmuz hain kalkışma girişimi sonrası çıkartılan OHAL kararnamesiyle Fetullahçı Terör Örgütü olduğu iddiasıyla kapatılan, ancak 22 Kasım’da çıkartılan kararname ile yeniden açılan Gaye Eğitim Vakfı bünyesindeki Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin adı, 'Antalya Bilim Üniversitesi' olarak değiştirilmişti.

YENİDEN AÇILDI 15 TEMMUZ KONFERANSI YAPILDI

Üniversite, yeniden açılmasının hemen ardından 23 Aralık 2016 tarihinde ‘15 Temmuz: Bir Milletin Uyanışı isimli bir konferans düzenledi. Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin yeni mütevelli heyetinde ise işadamı Fettah Tamince’nin yanı sıra rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve dönemin Antalya Valisi Münir Karaloğlu gibi isimler yer almıştı.

 ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET LİSTESİ

1Fettah TAMİNCEBaşkan
2Ahmet ÖZELBaşkan Vekili
3Murat ÖZERCANBaşkan Vekili
4Prof. Dr. İsmail YÜKSEKRektör
5Münir KARALOĞLUÜye
6Ahmet Kürşat KÖHLEÜye
7Yunus ERDEMÜye

 

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdoganin-imzasiyla-resmi-gazetede-yayimlanan-karara-gore-mutevelli-heyet-baskani-fettah-tamincenin-oldugu-antalya-bilim-universitesi-rektorlugune-prof-dr-ismail-yuksek-atandi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler