Akdeniz Üniversitesi'nin ilk kadın rektörü...

Akdeniz Üniversitesi'nin ilk kadın rektörü...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü'ne, Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 üniversiteye rektör atamasını gerçekleştirdi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre 16 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü'ne, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı. Kararla birlikte, Akdeniz Üniversitesi'ne ilk kez bir kadın rektör atanmış oldu.

AÜ rektörlüğü için Mustafa Ünal dahil 22 aday vardı.

"HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK"

Prof. Dr. Özlenen Özkan, yeni projelerle Akdeniz Üniversitesi'ni daha ileri götürmek için çalışacaklarını belirterek, "Her şey daha güzel olacak. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizi daha ileri seviyeye getireceğiz. Dünya üniversiteleri arasında üniversitemizi daha üst seviyelere getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Vizyonumuzu ve misyonumuzu ortaya koyacağız" dedi.

akdeniz-universitesi-rektorlugune-prof-dr-ozlenen-ozkan-atandi.jpg

DİĞER ATANAN 15 REKTÖR İSİMLERİ 

Bu kapsamda, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Tümay, Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Atatürk Ünversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Çommaklı, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Yıldız, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yavuz Ünal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Alim Yıldız, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Yıldız Teknik Üniveristesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Tamer Yılmaz atandı.

PROF. DR. ÖZLENEN ÖZKAN KİMDİR?

- Birim: Tıp Fakültesi

- Bölüm: Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü

- Ana Bilim Dalı: Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

- Kadro Ünvanı: Prof. Dr.

- Tıpta Uzmanlık, Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı, 2004-2008

- Lisans, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1995-2001

- Tıpta Uzmanlık, "Enjekte Edilebilir Yağ Grefti ile Fasya ve Dermisten Oluşan Doku Kokteylinin Yaşayabilirliklerinin Karşılaştırılması.Sıçanlarda deneysel çalışma", Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Ocak, 2008.

- İngilizce, Çok İyi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler