2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercih Sonuçları Açıklandı!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercih Sonuçları Açıklandı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Merakla beklenen tercih sonuçlar için hangi üniversiteyi kazandığını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM sayfasının YKS tercih sorgulama ekranından öğrenebilecek.

Yükseköğretim Sınavı'na giren adayların puanlarına göre yaptıkları tercih sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

2023 YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarının değerlendirilmesi tamamlanarak, adayların tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirme işlemleri sonuçlandı. Adaylar, 19 Ağustos 2023 tarihinden itibaren saat 21.00'den sonra açıklanan sonuçları T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği belirtildi.

Başarılı sonuçlar elde eden adayların üniversite kayıt işlemleri ise 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca, elektronik kayıt işlemleri de 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Bu süreç içerisinde, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye bizzat başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yöntemini tercih eden adaylar ise üniversitelerin belirlediği belgeler ve tarihler doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler