2023 YKS Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman?

2023 YKS Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman?

2023 YKS sınavına giren adaylar için açıklanan sonuçlara göre hangi güne kadar üniversite tercihleri yapılacak? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci başladı ve üniversite adayları için büyük önem taşıyor. Tercih yapmayı planlayan adaylar için son tarih, 8 Ağustos saat 23.59 olarak belirlendi. Tercihler, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapılacak.

YKS TERCİH SÜRECİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Adaylar için tercih kılavuzu büyük önem taşıyor. Yayımlanan 2023-YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları Kılavuzu'na osym.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Üniversite tercihi yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemesi ve tercihlerini kılavuz bilgilerine göre yapması oldukça önemli.

Tercih işlemleri elektronik ortamda yapılacak, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak ve tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler