2023 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı mı?

2023 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı mı?

2023 YKS sınavına giren ve belli bir puan almaları ile üniversite tercihi yapan adaylar için geri sayım başladı. Üniversite tercihleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte ayrıntılar...

2023 YKS tercih sonuçları açıklanmıştı. Üniversite tercihleri ise 27 Temmuz, 8 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar için geri sayım başladı. Binlerce adayın sınavdan aldıkları puan ile başarı sıralamasına bağlı olarak yapılan tercihlerin açıklanması merakla bekleniyor. 

YKS TECİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği YKS tercihleri, heyecanla beklenen sonuç açıklama tarihine doğru yaklaşıyor. Bu yıl üniversite kayıt sürecinin 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlandığından YKS tercih sonuçlarının 14-18 Ağustos tarihleri arasında açıklanması öngörülüyor. Bu tarihler, adayların geleceğe dair planlarını şekillendirecek önemli bir aşamanın habercisi niteliğinde. Geçtiğimiz yıl yapılan uygulamaya paralel olarak, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için üniversite kayıt işlemleri planlanan tarih aralığı olan 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri içerisinde gerçekleştirilecek. Elektronik kayıt süresi ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler